Casestudy

Xbox UK voert met Uitgelichte Trends de spanning op voor de lancering van Halo 5

Belangrijkste resultaten

De kans

Xbox UK () van Microsoft wilde de weergaven van de nieuwe tv-reclame voor de lancering van de videogame Halo 5 stimuleren op Twitter. Bovendien wilden ze de spanning opbouwen door de doelgroep bij het verhaal te betrekken.

De strategie

gebruikte als Uitgelichte Trend om de lancering van Halo 5 bij een zo groot mogelijk publiek bekend te maken. De trend werd ondersteund door Tweets met afbeeldingen en GIF's om het nieuwe personage van de game te introduceren: Agent Locke.

Na de Trend werd een Uitgelichte Video gepubliceerd om weergaven te genereren voor de twee videoteasers en een trailer van 60-seconden. De teasers vertelden het Halo-verhaal vanuit twee verschillende oogpunten: dat van Halo-held Master Chief en dat van het nieuwe personage Locke. Bij deze strategie maakte gebruik van een Polling Card van Twitter, waarin gamers werden gevraagd om partij te kiezen voor de Chief of Locke.

Daarnaast werden in de campagne verschillende targetingopties van Twitter gebruikt, zoals keyword- en ing, om de gamers op Twitter te bereiken. De campagne werd gericht op volgers van bekende platformgames zoals en BioShock van . gebruikte aangepaste doelgroepen voor retargeting van gebruikers op Twitter die de site onlangs nog hadden bezocht en daarom waarschijnlijk geïnteresseerd zouden zijn in uitgelichte Halo-content.

Gebruik een Polling Card van Twitter om gebruikers bij de campagne te betrekken.

Voor  bleek de Twitter Polling Card een uitstekende manier om mensen nieuwsgierig te maken en bij de campagne te betrekken. Gebruikers werden gemotiveerd om een keuze te maken en de gesprekken en buzz rondom de lancering van Halo 5 werden op natuurlijke wijze gestimuleerd.

Twitter-gebruikers werden op deze manier niet alleen aangespoord om de interactie met aan te gaan. Nadat ze hun stem hadden uitgebracht, konden ze de video van 60 seconden bovendien met hun volgers delen. Op deze manier kon  het verdiende bereik op een innovatieve manier verder uitbreiden.

Gebruik Uitgelichte Video's om de spanning verder op te bouwen.

Een Uitgelichte Video is een beproefde manier om de interactie te stimuleren en spanning op te bouwen.  ontdekte dat het publiek deze content niet alleen graag bekeek, maar ook enthousiast met hun vrienden deelde.

Gebruik een hashtag om een sterke boodschap over te brengen.

In de Halo 5-campagne stond de hashtag centraal. Hiermee werd het verhaal van de game uiteengezet en werd het idee achter de campagne in eenvoudige bewoordingen uitgelegd. De hashtag bracht een sterke boodschap over die mensen tot actie aanzette.

Het succes

De Uitgelichte Trend in de campagne overtrof alle verwachtingen en de KPI voor meer naamsbekendheid werd ruimschoots behaald. Er waren 23 miljoen trendweergaven en Tweets in de tijdlijn genereerden nog eens 3,1 miljoen weergaven.

De Uitgelichte Tweets, inclusief de Uitgelichte Video, genereerden in totaal meer dan 8,1 miljoen weergaven en 106.000 videoweergaven, met een CPV die 50% onder de interne benchmarks lag. De campagne leverde bijna 2000 Retweets en meer dan 3000 vind-ik-leuks op, met een CPE die 20% lager lag dan het gemiddelde in de branche.

Ook de Polling Card leverde uitstekende resultaten op, met meer dan 2800 uitgebrachte stemmen. De interactie van gebruikers met de hashtag was groot, wat meer dan 21.000 vermeldingen van  opleverde op de dag waarop de video's uitkwamen.

De Polling Card was nieuw voor Microsoft. Het gebruik hiervan leerde ons dat onze klanten niet alleen bereid waren om de interactie aan te gaan, maar ook onze videocontent wilden delen met hun eigen volgers, waardoor ze merkambassadeurs werden voor Halo. Al onze verwachtingen werden zonder meer overtroffen.

Kuran Kapoor, Senior Category Manager, Microsoft

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon