Casestudy

gaat met Twitter Amplify de interactie aan met sportfans op de dag van de deadline van de transfertermijn

Belangrijkste resultaten

De kans

De dag van de deadline van de transfertermijn is een van de belangrijkste data op de football-kalender en gaf Vodafone UK () het perfecte platform om interactie aan te gaan met zeer betrokken football-fans en het exclusieve 4G Sky Sports Mobile TV-aanbod te promoten.

De strategie

gebruikte hun bestaande relatie met Sky Sports () om een actuele en boeiende Twitter-campagne te lanceren en te profiteren van de buzz rondom . Zo konden ze via het Twitter-account van een nieuwe doelgroep bereiken van meer dan vier miljoen sportfans.

Met Twitter Amplify voegde pre-roll merkadvertenties toe aan live video-updates van voorafgaand aan . Met deze pre-rolls kon hun exclusieve 4G Sky Sports Mobile TV-aanbod direct bij hun belangrijkste doelgroep promoten en tegelijkertijd boeiende videocontent delen. De Amplify Tweets versterkten ook de merkvermeldingen tussen en .

Om de activiteit op Amplify aan te vullen gebruikte Uitgelichte Video om een eigen serie met originele videoclips over te delen en zo nog meer interactie op Twitter te stimuleren. In interviews van 30 seconden beantwoordden -presentatoren Jim White () en Natalie Sawyer () grappige vragen over football-teams en de dag van de deadline van de transfertermijn. De video's zorgden ervoor dat gebruikers meer berichten deelden en gesprekken voerden.

Creëer een verbinding met je klanten door middel van kwalitatief goede video's.

gebruikte Twitter Amplify om hun aanbod te promoten met relevante, interactieve videocontent. Door samen te werken met kon het bereik van hun pre-roll advertenties uitbreiden en ervoor zorgen dat hun product werd gepromoot bij diegenen die er het meest in geïnteresseerd zouden zijn: betrokken sportfans.

Deel in de buzz rondom belangrijke sportwedstrijden.

Door aan te sluiten bij bestaande gesprekken rondom wist de aandacht van miljoenen football-fans te trekken. De campagne gebruikte de directheid van Twitter en de samenwerking met om interactie aan te gaan met een grotere doelgroep en bekendheid te genereren voor hun aanbod.

Stimuleer de interactie met Uitgelichte Video.

genereerde veel interactie door content te delen via Uitgelichte Video. Met een serie korte, grappige en actuele video's waarin bekende personen speelden, zorgde voor meer positieve interactie met Twitter-gebruikers en een sterkere associatie met .

 

Het succes

De campagne leverde een totaal van 27,2 miljoen weergaven op. De videoweergaveratio voor Amplify Tweets was 19,65% met een piek van 22,09%. De Uitgelichte Video-weergaveratio had een gemiddelde van 20,36%, met een piek van 25,67%.

Het tastbare resultaat voor was de significante toename in verkopen van mobiele data-abonnementen tijdens en na de campagne. Dagelijkse conversies namen toe tot 159% voor Red Value-abonnementen met veel internetdata.

Gebaseerd op dit succes zal Twitter Amplify blijven gebruiken om het gesprek met gebruikers op gang te houden en nieuwe manieren te vinden om de interactie aan te gaan met sportfans gedurende hun samenwerking met .

De campagne was een groot succes voor ons. Het bereik was enorm, de interactieratio's met Twitter-gebruikers waren hoog en er is een geleidelijke toename in connecties voor ons bedrijf.

Alex Jackson, Social Media Manager, Vodafone UK

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon