Casestudy

Virgin Mobile Australia helpt de voedselbank met een hashtag

Belangrijkste resultaten

De kans

 is een partner van , een organisatie die ervoor zorgt dat overtollige levensmiddelen van restaurants en andere bedrijven naar liefdadigheidsinstellingen gaan die eten verstrekken aan mensen die hulp nodig hebben. Het bedrijf voert al enige tijd de campagne  . De doelstelling van deze campagne is om in twee jaar tijd 400.000 maaltijden te leveren. Het telecombedrijf wilde voortborduren op een eerdere campagne om de interactie van de consumenten te bevorderen en de merkbekendheid een boost te geven.

De strategie

 nam de strategie van de campagne van het afgelopen jaar als uitgangspunt. Daarin werden Uitgelichte Tweets en een Uitgelichte Trend gebruikt om het bereik en de resultaten te verbeteren. Het bedrijf koos er dit keer voor om met de geavanceerde advertentieproducten van Twitter de boodschap aan een nog groter publiek over te brengen. Met het Twitter Audience Platform breidde  de campagne uit tot buiten Twitter, om meer interactie te krijgen in specifiek getargete mobiele applicaties. Het bedrijf gebruikte een Uitgelichte Trend () om de interesse te wekken bij mensen die nog niet eerder van het initiatief hadden gehoord. Verder werden Uitgelichte Tweets met Gallery Cards ingezet en Uitgelichte Video's waarin beroemdheden de campagne onder de aandacht brachten.

Gebruik rich media om iets nieuws onder de aandacht te brengen bij een publiek dat al betrokken is.

maakte talloze video's en interactieve Uitgelichte Tweets om de boodschap op nieuwe, in het oog springende manieren over te brengen naar verschillende doelgroepen. Uitgelichte Tweets met rich media content en Uitgelichte Video's die automatisch werden afgespeeld, genereerden de hoogste interactieratio in vergelijking met Tweets die alleen tekst bevatten en koppelingen naar video's. Een video van de beroemde chef-kok Guillaume Brahimi () die zijn befaamde soufflé bakte, werd razend populair en trok met name gebruikers die graag tips wilden om zelf de perfecte soufflé te maken.

Gebruik het Twitter Audience Platform om je bereik te vergroten.

gebruikte het Twitter Audience Platform om het bereik van de campagne uit te breiden tot gebruikers van populaire mobiele apps. Gebruikers konden met één tik de interactie aangaan met de content. Video's die via het Twitter Audience Platform werden gedistribueerd, hadden een weergaveratio van meer dan 30%. Gebruikers konden content ook rechtstreeks retweeten en leuk vinden vanuit de Twitter Audience Platform-advertenties. Op die manier werd het bereik van nog verder vergroot.

Gebruik een aansprekende hashtag die aanslaat bij je doelgroep.

gebruikte de hashtag om de primaire boodschap over te brengen: een foto met die hashtag in ruil voor een maaltijd voor iemand die dat nodig heeft. Bovendien gebruikte het bedrijf als Uitgelichte Trend om de bekendheid van de actie te vergroten. Om interactie te genereren werd getarget op foodies en mensen met belangstelling voor goede doelen.

Stel je targeting nauwkeurig in om de interactie te stimuleren.

zocht samen met Twitter naar de beste targetingopties om mensen te bereiken die het -initiatief waarschijnlijk een warm hart zouden toedragen. Het bedrijf gebruikte interessetargeting op uiteenlopende onderwerpen zoals "bed and breakfast", "Italiaanse keuken" en "ouderenzorg." Met ing werd het bereik van de campagne nog verder uitgebreid tot volgers van kookprogramma's op tv zoals en liefdadigheidsinstellingen zoals .

Het succes

 genereerde meer dan 1,1 miljoen weergaven en 176.000 interacties met de Uitgelichte Tweets. De gemiddelde interactieratio was daarbij 15,29% en de CPE (cost per engagement) $ 0,11. Dit was een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de resultaten van het jaar daarvoor, die ook al goed waren. De Uitgelichte Video's zorgden voor meer dan 2,3 miljoen weergaven en bijna 590.000 videoweergaven. De CPV (cost per view) was $ 0,08 en de weergaveratio 25,28%. Video's in het Twitter Audience Platform leverden meer dan 1,5 miljoen weergaven en bijna 490.000 videoweergaven op, met een weergaveratio van 31,29% en een CPV (cost per view) van $ 0,06.

Het team

 werkte samen met MediaVest Australia (), een marketingbedrijf dat is gespecialiseerd in digitale-marketingoplossingen.

Het was fantastisch om te zien hoe enthousiast mensen waren over de campagne, maar ook om te weten dat velen begrijpen dat we iets terug moeten geven...Ik was niet alleen aangenaam verrast over het grote aantal deelnemers, maar ook over hoe positief de campagne over het algemeen ontvangen werd. Het was een geweldige ervaring om in real time gesprekken te voeren met fans en beïnvloeders in heel Australië.

Gebruikte oplossingen

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon