Casestudy

@Vegas gokt op makers van nichecontent om millennials als zomergasten te trekken

Belangrijkste resultaten

De kans

De Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA, @Vegas) probeert al jarenlang zomergasten te trekken door reclame te maken voor de clubs, de speciale evenementen en de talloze restaurants, winkels en entertainmentmogelijkheden.

Het afgelopen jaar wilde @Vegas het echter anders aanpakken om met name millennials in de zomer naar Las Vegas te halen. Om met deze digitale generatie in contact te komen, moest @Vegas een nieuwe strategie toepassen.

De strategie

@Vegas deelde zijn boodschap op grote schaal met millennials door samen te werken met Niche (@JoinNiche), een netwerk van contentmakers voor social media, dat deel uitmaakt van Twitter.

Het voordeel van de samenwerking met Niche is tweeledig: de mensen van @JoinNiche zijn experts in het maken van aantrekkelijke social media content en bovendien kunnen ze deze content direct delen met een groep van toegewijde fans op social media.

“We wisten dat @JoinNiche de juiste mensen had om onze doelgroep aan te spreken”, aldus Cyler Pennington, social media associate director van R&R Partners (@rrpartners), het reclamebureau van LVCVA.

Het team koos vijf contentmakers van Niche die een goed verhaal konden vertellen en bovendien enthousiaste volgers hadden in de millenniumgeneratie. Deze vijf werden uitgenodigd om naar Las Vegas te komen en daar een reeks Vines en Tweets te publiceren vanuit hun eigen, unieke beeld van een zomer in die stad.

“We wilden mensen nieuwsgierig maken naar Las Vegas door te laten zien hoe de makers genoten”, aldus Nick Mattera, senior director of digital engagement voor @Vegas. “Vine was hiervoor het perfecte middel, omdat de korte, doorlopende video's opvallen, kunnen worden gedeeld en door iedereen overal en altijd kunnen worden gemaakt.”

Werk samen met makers van Niche om over ideeën te brainstormen.

@Vegas hield eerst een brainstormingsessie met de contentmakers van @JoinNiche.

Samen werd besloten dat de contentmakers in drie dagen tijd ieder zo'n 10 tot 15 verschillende locaties in Las Vegas zouden bezoeken. In de maand daarna zouden ze dan elke dag een Tweet of Vine plaatsen.

Deel authentieke content.

@Vegas voorzag de makers van @JoinNiche van de merkrichtlijnen en een lijst met restaurants, zwembaden, dagclubs, winkelcentra, uitgaansgelegenheden en andere bestemmingen die mensen kunnen bezoeken. Elke contentmaker kreeg het verzoek om aan zijn of haar Vines en Tweets een geotag toe te voegen en hierin de hashtag #VegasSeason te gebruiken zodat millennials hun avonturen gemakkelijk konden volgen.

@Vegas zorgde er echter wel voor niet te veel beperkingen op te leggen.

Bouw een langdurige relatie op met je doelgroep. 

Het @Vegas-team gebruikte de mogelijkheden voor ad retargeting van Twitter om ervoor te zorgen dat gebruikers die eerder de interactie waren aangegaan met de Tweets en Vines van #VegasSeason, meteen nieuwe campagnecontent te zien kregen zodra deze werd gepubliceerd. Op die manier kon het bedrijf een langdurige relatie met zijn doelgroep opbouwen en onderhouden.

@Vegas kwam er al snel achter dat mensen die al de interactie met een #VegasSeason-Tweet of -Vine waren aangegaan, dat bij nieuwe content ook sneller deden.

Het succes

De samenwerking met @JoinNiche was een groot succes: de #VegasSeason-Tweets en -Vines zorgden voor een aanzienlijke toename van de bekendheid en de interactie bij millennials en droeg ertoe bij dat de bezoeken in de zomer van jaar tot jaar met 4% stegen.

Al met al zorgde de campagne voor meer dan 92 miljoen weergaven. De gemiddelde interactieratio met de Uitgelichte Tweets was 32%. De Vines genereerden 84 miljoen loops en meer dan 1,6 miljoen interacties.

Het team

@RRPartners is al meer dan 40 jaar het reclamebureau voor LVCVA. Dit bureau maakte de bekende campagne “What happens here, stays here”, die nog steeds grote aantallen bezoekers naar Las Vegas trekt.

De samenwerking met de makers van @JoinNiche en het gebruik van Tweets en Vines bleek veel effectiever om onze doelgroep te bereiken dan de traditionele manieren. De contentmakers van @JoinNiche lieten op een authentieke en aansprekende manier zien welke mogelijkheden er allemaal voor bezoekers zijn.

Nick Mattera (@Nmattera), Senior Director of Digital Engagement, LVCVA

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon