Casestudy

Turkish Airlines gebruikt Periscope om live een vlucht uit te zenden

Belangrijkste resultaten

De kans

Turkish Airlines () wilde gebruik maken van de nieuwsgierigheid van mensen over vliegen en iets unieks doen. Omdat live uitzenden steeds populairder wordt, waren Periscope en Twitter het perfecte platform om originele content te creëren die toonde dat de luchtvaartmaatschappij de nieuwste technologie gebruikt.

De strategie

Met behulp van de crew zond een livestream uit van een vlucht van Istanbul naar New York. Om de benodigde goedkeuring te krijgen, volgden ze luchtvaartrichtlijnen en zorgden ze ervoor geen live video in de cockpit uit te zenden.

Met het gebruik van Periscope tijdens de vlucht had een goede gelegenheid om te praten over hun aanbod aan kwaliteitsdiensten voor klanten. Omdat het live was zonder enige vorm van "bewerking" konden kijkers dit allemaal zien.

Creëer buzz met live Periscope-uitzendingen.

In de tijd dat merken Periscope relatief nog weinig gebruikten zag een kans om een voorsprong op hun concurrenten te krijgen en creëerde de eerste live uitzending tijdens een vlucht. Hiermee konden ze hun positie als leider in innovatie versterken.

Bereik de juiste doelgroepen.

ondersteunde de uitzending met Uitgelichte Tweets die frequent flyers en geïnteresseerden in de luchtvaart targetten. Ze promootten een aantal Tweets op de avond voorafgaand aan de vlucht om gebruikers aan te moedigen ook te kijken. Ook verstuurden ze organische Tweets tijdens de vlucht, zodat hun meer dan 1 miljoen volgers niets hoefden te missen.

Zorg voor interactie om de interactie te stimuleren.

Om de uitzending interactiever te maken, beantwoordde vragen van kijkers, terwijl crewleden vragen stelden over luchtvaart en de juiste antwoorden beloonden. Hiermee zorgden ze voor een tweezijdig gesprek tussen de kijkers thuis en de mensen in het vliegtuig.

Het succes

Door Periscope en Twitter te gebruiken bereikte meer dan 10.300 gebruikers en meer dan 154.406 vind-ik-leuks. Herhalingen van de uitzending werden door nog eens 14.967 gebruikers bekeken en genereerden nog 138.373 hartjes. Het Periscope-verhaal werd door veel websites over digitale marketing en luchtvaartnieuws opgepikt. Het project bereikte een totale doelgroep van 4,5 miljoen mensen. Hierdoor kreeg ook nog 5.000 nieuwe volgers.

Het live uitzendproces is erg interessant...geen pauzes, geen kans om een scène te schrappen en te vervangen met een andere, geen soundtracks. We hebben mensen voor het eerst een echte activiteit, een echte crew en een echte vlucht laten zien. Het is niet makkelijk, maar het is zeker een grote stap.

Elif Bora, Interactive Marketing Communication Specialist, Turkish Airlines

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon