Casestudy

Drie manieren waarop Lyft met Twitter chauffeurs zoekt in nieuwe markten

Belangrijkste resultaten

De kans

Het carpoolbedrijf Lyft () zocht kostenefficiënte kanalen om op grote schaal nieuwe chauffeurs aan te trekken.

De strategie

Naarmate het bedrijf zich uitbreidde naar nieuwe markten, wendde  zich tot de mobiele app-promotie-suite van Twitter om de vraag in onaangeboorde steden te verhogen en de belangrijke gebruikers te behouden. Er werden campagnes gemaakt die zich met de unieke targetingmogelijkheden van Twitter, zoals keywordtargeting of targeting op , richtten op specifieke doelgroepen, bijvoorbeeld fijnproevers of techliefhebbers. Voor elke doelgroep werden creatief materiaal en teksten voor Uitgelichte Tweets opgesteld.

Stem je creatief materiaal en tweetteksten af op elke doelgroep.

Voor sommige campagnes werd bijvoorbeeld gebruikgemaakt van targeting op om de volgers van accounts zoals , , , en te bereiken. De tweettekst liet zien wat de waarde van de service was voor foodies en de afbeeldingen toonden hoe eenvoudig het is om met een lift te krijgen, wat nog eens extra aanmoediging was voor gebruikers om de app te installeren. Met de Image App Card werden gebruikers direct vanuit hun tijdlijn naar de App Store of Play Store geleid zodat ze de app konden installeren.

"Campagnes die relevant creatief materiaal combineerden met de targetingmogelijkheden, leverden hogere conversieratio's op," zegt David Mausolf, senior online marketingmanager bij Lyft. "Daarom hebben we onze campagnes nog verder gespreid op basis van de stad en de doelgroep."

Bied een tijdelijke korting aan. 

Om gebruikers aan te moedigen de app te installeren nadat ze de advertentie hebben gezien, dreef  het gevoel voor urgentie op met een tijdelijke actie voor gratis krediet.

"Er is veel concurrentie in deze markt, en met Twitter en Uitgelichte Tweets kunnen we de eerste paar ritjes op onze kosten aanbieden," vertelt Mausolf. "Want als iemand al een keer een lift heeft gekregen, is de kans groter dat hij of zij onze app vaker zal gebruiken. En dat is ons belangrijkste doel."

Trek de aandacht van potentiële appgebruikers met creatief videomateriaal.

Eerder dit jaar gebruikte  voor het eerst creatief videomateriaal in hun campagnes. De Video App Card wordt automatisch afgespeeld in de tijdlijn zodat de carpool-app echt tot leven komt voor Twitter-gebruikers.

"Video App Cards zijn voor ons ideaal om de aandacht van mobiele gebruikers te trekken terwijl ze door hun tijdlijn bladeren," zegt Mausolf. "De video die automatisch wordt afgespeeld, laat precies zien hoe de app werkt en hoe de gebruikservaring is, en zo wordt de gebruiker aangemoedigd om de app te installeren."

Het succes

 genereerde zowel grote volumes als een groot bereik en kreeg dan ook een flinke hoeveelheid nieuwe gebruikers. Bovendien bleven ze gemiddeld 10–15% onder het CPA-doel. Al met al kwam Twitter als het beste socialmediakanaal voor acquisitie uit de bus, met tot wel drie keer betere prestaties dan andere kanalen.

"Twitter is een van de grootste succesverhalen van Lyft," vertelt Mausolf. "Met Twitter hebben we een partner die tegen lage kosten voor het benodigde volume kan zorgen. Maar tegelijkertijd is het ook een platform dat zeer geschikt is voor getargete advertenties; een platform dat ons gebruikers oplevert met een grotere kans op een hoge lifetime value. Zo'n platform waarmee je beide kanten op kan, is uniek. Meestal is er maar één kant mogelijk."

In het afgelopen jaar is Twitter ons standaardkanaal voor socialmediamarketing geworden. We hebben prachtige resultaten bereikt met tot wel 3 keer betere prestaties dan met andere mediakanalen... Onze resultaten zijn het bewijs dat we de juiste gebruiker op het juiste moment bereiken met berichten die het beste aansluiten op dat individu.

David Mausolf (), Senior Online Marketing Manager, Lyft

Gebruikte oplossingen

Groei van mobiele app

Laat je mobiele app groeien door je te richten op een betrokken doelgroep die voortdurend nieuwe dingen wil ontdekken.

Meer informatie Arrow Right Icon

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon