Casestudy

Drie manieren waarop een telecomprovider goodwill opbouwt en miljoenen bereikt met Twitter

Belangrijkste resultaten

De kans

Het Saudi-Arabische telecombedrijf Saudi Telecom Company () wilde de bekendheid van het merk vergroten en goodwill opbouwen in de community. Het merk probeerde daarvoor consumenten te bereiken zonder naar een directe verkooptactiek te grijpen. In de aanloop naar de Ramadan streefde ernaar om de merknaam te koppelen aan deze heilige maand om zo een breder publiek te bereiken.

De strategie

 presenteerde zichzelf met de Uitgelichte Trend  om activiteiten in de heilige stad Mecca te promoten tijdens de Ramadan. De Uitgelichte Trend werd getarget op vier landen: Saudi-Arabië, Egypte, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten.  gebruikte daarnaast Uitgelichte Tweets om de boodschap in deze landen te versterken.

Vier speciale gebeurtenissen in realtime om interactie te stimuleren.

De heilige maand Ramadan is een bijzondere gebeurtenis in Saudi-Arabië en voor Moslims over de hele wereld.  genereerde positieve gesprekken rondom dit thema en deelde live video's van Moslims tijdens de Ramadan in Mecca om zo een regionaal publiek te bereiken.

Maak een Uitgelichte Trend die interactie met de doelgroep stimuleert.

startte als Uitgelichte Trend om te laten zien hoe de Ramadan werd gevierd in Mecca: het hart van de Islam. Gebruikers werden aangemoedigd om hun eigen foto's en verhalen over de Ramadan in Mecca te delen. Ook andere merken droegen bij aan het gesprek en bedankten voor de positieve boodschap over Mecca en de Islam. Zo droegen ook zij bij aan de buzz en goodwill die er rondom de campagne werd gegenereerd.

Deel aantrekkelijke videocontent via Uitgelichte Tweets om het bereik te vergroten.

maakte videocontent waarin werd uitgelegd hoe belangrijk het voor Moslims is om naar Mecca te gaan en deelde deze met de hashtag . Het merk gebruikte daarnaast Uitgelichte Tweets om het bereik van hun interessante content te delen met nieuwe doelgroepen in vier landen.

Het succes

De campagne van werd zeer positief ontvangen door het publiek, en uit realtime analyses zou zijn gebleken dat 100% van alle interacties positief was. Het merk genereerde uiteindelijk 15 miljoen weergaven, 1,9 miljoen vermeldingen van de Uitgelichte Trend  en een interactieratio van 7,2% met een cost per engagement (CPE) van USD 0,08. Het aantal accountvermeldingen verdubbelde ten opzichte van het gemiddelde en het dagelijks aantal nieuwe volgers sprong met 50% omhoog. 's primaire Tweet in de Uitgelichte Trend bereikte binnen drie dagen een verbijsterende 5,6 miljoen gebruikers.

Het team

Starcom Mediavest Group () is een wereldwijd media- en reclamebureau dat merken helpt met strategieën, campagneplannen, digitale uitingen, gegevens, analyse en onderzoek.

We hadden één concreet doel voor ogen: de Twitter-community van STC inzetten om de trend te versterken door deze met geotargeting te promoten en de serene aard van de Islam te delen met de wereld tijdens de live gebedsuitzending vanuit Mecca op de 27e dag van de Ramadan. Hierdoor ontstond een positieve sfeer en werden volgers aangemoedigd om interactie aan te gaan.

Gebruikte oplossingen

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon