Best-in-class

De award: campagnes die de wereld wakker schudden

Winnaars van de award hadden internationale invloed en bereikten mensen op het juiste moment en de juiste plaats

Met de award worden campagnes bekroond die een gevoelige snaar raakten en wereldwijd veel aandacht kregen. De winnaars streden tegen sociale problemen, boden hulp in tijden van crisis en gebruikten het Twitter-universum voor een goed doel. Ze bewezen daarmee dat 140 tekens de wereld een beetje mooier kunnen maken.

#Scale (#Schaalgrootte)

gold

Campaign: Dear Media

loopt voorop in de strijd om het recht van vrouwen om hun eigen schoonheid te definiëren. Om een tegengeluid te bieden tegen de seksistische opmerkingen over vrouwelijke atleten in de media voor en tijdens één van de grootste sportwedstrijden ter wereld, bood fans over de hele wereld de kans om de aanstootgevende uitspraken met de hashtag terug te sturen naar de afzender. Een krachtige, interactieve en stille maar confronterende manier om seksisme in het dagelijks leven voor het voetlicht te brengen.

Merk:
Bureaus: , , ,
Land: Verenigde Staten

Hoe ging het?
De Dear Media-campagne sloeg aan bij een enorm invloedrijk Twitter-publiek. Hierdoor konden we het gesprek over schoonheid op een krachtige, publieke manier terugpakken van de media, die gewoonlijk weinig verantwoordelijkheidsgevoel aan de dag leggen. De campagne vormde de inspiratie voor meer dan 40.000 Tweets van gebruikers en maakte van de hashtag een wereldwijde trend met een publiek van meer dan 321 miljoen gebruikers. Daarnaast genereerde de campagne meer dan 1,2 miljard verdiende mediaweergaven. Bovendien was Dove in het kwartaal waarin de campagne liep het enige merk in de wereldwijde top-30 voor hashtags rondom het thema

silver

Campaign: #DeliveringLiveKumamotoEarthquakeUpdates

Na een reeks verwoestende aardbevingen in Kumamoto (Japan) reageerde de mobiele TV-app direct door een reeds geplande Uitgelichte Trend te veranderen in een boodschap die gebruikers in Kumamoto en over de hele wereld naar hun nieuwskanaal leidde en de mogelijkheid bood om in realtime informatie te delen. In de twee weken daarna hield de crisisondersteuning vol met nieuwsrapportages over Tweets van getroffen inwoners van Kumamoto. Dit gaf de burgerjournalistiek een boost en bood inwoners een platform om hun eigen verhaal te vertellen.

Merk: 
Bureau: 
Land: Japan

Hoe ging het?
De -app werd pas een paar dagen vóór de aardbeving geïntroduceerd. Tijdens de eerste campagne van twee weken werd de app meer dan 10 miljoen keer gedownload. De campagne leverde 2,5 miljoen Tweets op en won meer dan 20.000 Twitter-volgers.

bronze

Campaign: Day It Forward

Met de -campagne draaide het idee van een 'extra dagje voor mezelf' voor schrikkeldag 29 februari om naar '24 uur extra om iets aardigs te doen'. Het bedrijf werkte samen met beroemdheden en publieke figuren die bekend staan om hun werk voor goede doelen (ja jullie, en ) om de dag te promoten, verrassingsacties te organiseren en het publiek te stimuleren om hun eigen goede daden op te nemen en te delen.

Merk:
Bureau:
Land: Verenigde Staten

Hoe ging het?
genereerde 872 miljoen verdiende weergaven. (Ter vergelijking: dat is meer dan het totale aantal kijkers van de Academy Awards de dag ervoor of het tv-publiek van de Super Bowl 50 in 2016). De aangepaste Twitter-emoji werd meer dan 58.000 keer vermeld – meer dan welke emoji van de automobielindustrie ooit – en was op 29 februari de op drie na populairste Twitter-trend van de Verenigde Staten.