Best-in-class

De award: het gebeurt op dit moment

Met de award worden campagnes bekroond die mensen betrekken bij wat er op dit moment gebeurt.

Met een snelheid van 140 tekens zorgt Twitter razendsnel voor direct - live - contact met een gigantisch publiek. Met de award worden de Twitter-campagnes bekroond die in realtime directe gesprekken over algemene gebeurtenissen en dagelijkse momenten teweeg hebben gebracht. Door deze campagnes ontstond een vonk die Twitter in vuur en vlam zette. Omdat we allemaal graag willen meepraten over wat er op dit moment gebeurt. Live.

#Live

gold

Campaign: Ready. Set. Race

De “Ready. Set. Race” campagne was gericht op het racegevoel bij de fans en moest voor meer interactie zorgen rondom de jaarlijkse Daytona 500 stock car race. Met een branded emoji en het Twitter-logo op het Daytona-binnenveld introduceerde de Hashtag 500-race op Twitter. Fans werden uitgenodigd om zelf te “racen” om echte racespullen te winnen, zoals vlaggen, helmen en vervormd metaal van crashes. De prijzen konden ze winnen door in realtime bepaalde hashtags te tweeten op verschillende momenten tijdens de live race. Snelle auto's en nog snellere duimen, daar ging het om.

Merk:
Bedrijf:
Land: Verenigde Staten

Hoe ging het?
NASCAR vestigde een record voor de hoogste social media-piek in de geschiedenis: meer dan 13.000 vermeldingen in een minuut. Bovendien zorgde de campagne voor een stijging van 640% van het aantal volgers op Twitter, een groei van 22,5% van het live publiek en een verdrievoudiging van jaar tot jaar van het aantal interacties rondom de dag van de race. De start van het seizoen had nog nooit eerder zoveel interactie opgeleverd.

silver

Campaign: #PlayMelbourne

Tourism Victoria wilde de stad Melbourne in de kijker zetten en maakte daartoe een Periscope-campagne. Potentiële reizigers over de hele wereld kregen ongefilterde en voortdurend veranderende beelden te zien van de hoofdstad van de Australische deelstaat Victoria.

Het reclamebureau gebruikte een kleine bal met een telefoon erin als een grappige en niet-afschrikwekkende manier om gewone mensen naar de videocamera te laten kijken om over hun favoriete plaatsen te vertellen. Kijkers konden vragen stellen en in realtime interacties aangaan. Tourism Victoria was het eerste bureau voor toerisme ter wereld dat Periscope gebruikte om een bestemming zo direct en intiem tot leven te brengen.

Merk:
Bureau:
Land: Australië

Hoe ging het?
Play Melbourne Live leverde in totaal 28.500 videoweergaven op voor meer dan 40 Periscope-uitzendingen, ofwel meer dan 11,5 miljoen videoweergaven in totaal en 7,9 miljoen interacties (weergaven, clicks, vind-ik-leuks enzovoort) op diverse social media platforms.

bronze

Campaign: Prius Super Bowl Live Tweet

Om in contact te komen met het gigantische Super Bowl-publiek en de impact van de nieuwe tv-commercial voor de Prius te vergroten, bood  kijkers de kans om mee te doen aan de volgende reclamespot. Het verhaal ging over bandieten die dagenlang op de vlucht waren in een “geleende” Prius. Tijdens de uitzending van de eerste spot nodigde de doelgroep op Twitter uit om hun steun aan de bandieten te tweeten. In de tweede spot juichten mensen uit het hele land de vluchtende bandieten toe, met handgemaakte spandoeken langs de kant van de weg waarop geselecteerde Tweets van het publiek te zien waren.

Merk:
Bedrijf:
Land: Verenigde Staten

Hoe ging het?
De Prius werd in het hele land een trend op Twitter vanaf het moment waarop de spot werd uitgezonden tot het einde van de wedstrijd. Bovendien kreeg Toyota tijdens die periode een share of voice van 25% van autofabrikanten op Twitter, 7,2% meer dan de benchmark.