Best-in-class

De award: ook wel bekend onder de naam 'bang-for-the-buck award'

Met de award worden campagnes bekroond die dankzij hun strategieën verbazingwekkende ROI-resultaten hebben behaald.

De winnaars van de award hebben optimaal gebruikgemaakt van Twitters live, interactieve en internationale mogelijkheden om direct aanzienlijke resultaten voor hun merk te behalen. Deze slimme ideetjes veroorzaakten aardverschuivingen.

#Impact (#Effectiviteit)

gold

Campaign: Hungerithm

Met het merkverhaal 'je bent jezelf niet als je trek hebt' in het achterhoofd ontdekte dat de stemming op Twitter tussen maaltijden er niet vrolijker op wordt. Ja, zelfs het internet wordt chagrijnig door honger. Gelukkig was daar het Snickers Hungerithm, een algoritme dat inspeelde op de collectieve stemming op Twitter. Zolang de stemming op Twitter op peil was, bleef de prijs van een Snickers bij winkelketen 7-Eleven een coole AUS$ 1,75. Maar zodra de stemming kelderde, ging de prijs mee. Hoe chagrijniger het internet werd, hoe goedkoper een Snickers werd. Het Hungerithm koppelde een sociale promotie-actie aan winkelaankopen door gebruikers elke 10 minuten de stemming op Twitter te laten peilen en op basis daarvan kortingsbonnen op hun telefoons te ontvangen.

Merk:
Bureau:
Land: Australië

Hoe verliep de campagne?
De campagne genereerde in vijf weken meer dan 30 miljoen earned reach met mediaweergaven en leverde meer dan 150 online artikelen met een verdiende PR-waarde van meer dan AUS$ 1,4 miljoen op. Het aantal merkvermeldingen op Twitter steeg met 120% en dat zorgde voor een 400% hoger aantal websitebezoeken dan de benchmark.

silver

Campaign: #RedCups

Met een kerstboom gemaakt van kartonnen bekertjes, de hashtag en de eerste merkemoji ooit in het Verenigd Koninkrijk, slaagde er in om flink wat aandacht te genereren rondom het beroemde rode bekertje dat tijdens de feestdagen van de plank komt. Hoewel ook gebruikgemaakt werd van PR, mobiele advertenties en buitenreclame, vormde Twitter het hart van de campagne: telkens wanneer een klant de -emoji tweette, werd er een bekertje verlicht in de Starbucks-kerstboom in het Londense King's Cross. En het publiek reageerde massaal!

Merk: 
Bureau: 
Land: Verenigd Koninkrijk

Hoe ging het?
 was veruit ster de meest succesvolle en interessante social-mediacampagne van ooit. Tijdens de eerste vier dagen van de campagne werd de iconische  -boodschap digitaal of fysiek gedeeld met meer dan 22 miljoen mensen. Op dag één namen ruim 100.000 mensen deel aan het gesprek rondom   en werd de hashtag 39.000 keer getweet. Gedurende de looptijd van de campagne nam het aantal volgers 15 keer zo snel toe en werd het merk 6 keer zo vaak vermeld op Twitter. Kortom, het was een bijzonder geslaagd kerstfeest.  

bronze

Campaign: Hellmann's Strangewich

wilde niet alleen de consumptie van mayonaise een boost geven, maar ook 'nieuwe gebruiksmogelijkheden' creëren. En zo kwam tot leven: een campagne waarbij mensen werden uitgenodigd om hun meest bizarre sandwichcombinaties te delen en zo (te) gekke prijzen te winnen (zoals een sjaal van bacon). De -campagne bestond uit een Uitgelichte Trend van 24 uur, een ScratchReel waarmee gebruikers hun sandwiches met een simpele swipe digitaal konden samenstellen, en samenwerkingen met beroemdheden die hun 'rare' imago met trots uitdragen, zoals en . Iemand trek in pindakaas, banaan en mayo?

Merk: 
Bureau: 
Land: Verenigde Staten

Hoe ging het?
Op de dag van lancering kwam de interactieratio van de Uitgelichte Trend uit op 16,65%: de meest succesvolle uitgelichte hashtag in de geschiedenis van Unilever! De interactieratio van alles bij elkaar 15,40% en de meer dan 100.000 getweete strangewiches overtroffen alle verwachtingen.