Best-in-class

De award: prijs voor de creatievelingen onder ons

De award is een erkenning voor de grenzeloze fantasie en innovatie die het op Twitter zo goed doen.

Met de award worden mensen in het zonnetje gezet die goed naar Twitter hebben gekeken en de campagnes hebben gemaakt die we niet zagen aankomen. Of het nou ging om een oud kunstje in een nieuw jasje of een complete ommezwaai: deze campagnes waren innovatief en grensverleggend en zorgden voor een geweldige klapper.

#Creativity (#Creativiteit)

gold

Campaign: #LiveIntheMovies

Wereldwijd verhuurplatform kon tijdens de uitreiking van de Oscars geen tv-spot uitzenden. Het bedrijf kon de Oscars niet eens vermelden. Dit wisten ze op geniale wijze te omzeilen met de campagne . Met grappige, persoonlijke en onderhoudende Tweets bereikte hiermee het gigantische Oscars-publiek.

In de campagne werd aan het Twitter-publiek gevraagd in welke film ze het liefst zouden willen leven. Mensen ontvingen vervolgens een Tweet met locaties die aansloten bij hun droomlocaties, bijvoorbeeld een klein eilandje bij Costa Rica voor iemand die in “Jurassic Park” zou willen leven. En terwijl de winnaars op tv werden bekendgemaakt, tweette locaties die rechtstreeks uit de Oscar-winnende films leken te komen.

Merk:
Bedrijf:
Land: Verenigde Staten

Hoe ging het?
Tijdens het weekend van de uitreiking van de Oscars genereerde veel meer gesprekken op social media dan in de mediavoorspellingen. Het bedrijf liet adverteerders met betaalde tv-reclames ver achter zich, zowel qua gesprekken als qua bereik. De campagne genereerde tijdens het weekend van de Oscars 63 miljoen weergaven: meer dan welk ander merk dan ook. Het genereren van dit type actieve interactie op grote schaal, zonder tv-spot, is een prachtig voorbeeld van de innovatieve mogelijkheden die alleen Twitter biedt.

silver

Campaign: #PlayMyTweet

Het idee was heel eenvoudig: Tweet een verzoek voor James Harden met ;  zet het op een bal en James schiet de bal. Als hij mist, moet hij doen wat er in de Tweet is gevraagd. En mensen vroegen de gekste dingen. De arme man moest bijvoorbeeld het kinderliedje “I’m a Little Teapot” zingen, compleet met het bijbehorende dansje. Om de campagne te promoten gebruikte  een reeks Uitgelichte Tweets in de weken voorafgaand aan het evenement. De boomlange basketbalberoemdheid zorgde voor een indrukwekkende alley-oop voor de campagne.

Merk:
Bedrijf:
Land: Verenigde Staten

Hoe ging het?
Foot Locker bood zijn doelgroep een unieke kans op interactie met een van de grootste Amerikaanse basketbalsterren. Het bedrijf genereerde daarmee meer dan 120 miljoen weergaven op Twitter en overtrof de gestelde doelen ruimschoots.

bronze

Campaign: Taco Emoji Engine

Emoji's zijn razend populair, maar er was nog geen taco-emoji. Daarom begon Taco Bell een petitie op Change.org. Toen de taco er eenmaal was, wilde de lancering ervan claimen. Hiervoor werd de ingezet. Samen met kunstenaars maakte het merk GIF's die automatisch getweet werden naar iedereen die een taco samen met een andere emoji tweette. Tweet een taco en een trofee en je krijgt een Olympisch erepodium met goud voor taco. Met een taco en een kerstboom krijg je de kerstman met zijn rendieren die taco's bezorgen. Er zijn meer dan 1225 reacties, ofwel uren tacoplezier.

Merk: cobell
Bedrijf: 
Land: Verenigde Staten

Hoe ging het?
In feite was  de eigenaar van die taco-emoji. Op de dag van de lancering waren er meer merkvermeldingen dan op enige andere dag in de geschiedenis van het merk op Twitter. De  zorgde voor meer dan 798.000 interacties en het positieve merkgevoel bereikte een jaarlijkse piek. Op het hoogtepunt had de  1466 unieke gebruikers die ieder gemiddeld zo'n 38 combinaties van taco-emoji's tweetten en in meer dan de helft van de gevallen de reacties van  retweetten.