Casestudy

Telecombedrijf Orange promoot zijn 4G-service met een Vine-campagne

Belangrijkste resultaten

De kans

Toen 4G in Frankrijk beschikbaar werd, wilde telecommunicatiebedrijf klanten nieuwsgierig maken en buzz genereren om de nieuwe en snellere 4G-service te promoten.

De strategie

Mensen zijn dol op interactie met beroemdheden. Met dit als uitgangspunt ontwikkelde , samen met het digitale bedrijf armstrong, een idee waarbij een groep van vier komieken, waaronder en , direct zou reageren op ludieke uitdagingen van klanten die Vine gebruiken.

Tijdens een periode van zes uur werden Twitter-gebruikers gevraagd uitdagingen voor de komieken te tweeten met de hashtag (4G zes seconden). De komieken reageerden vervolgens persoonlijk op enkele verzoeken en maakten naar aanleiding daarvan een unieke Vine-video, die ook weer op Twitter werd gezet.

In de loop van de dag kwamen er honderden suggesties voor de komieken binnen, terwijl de -campagne ondersteunde met een Uitgelichte Trend en Uitgelichte Tweets. De campagne werd verder nog ondersteund door andere social media kanalen, zoals Facebook en Foursquare, en door bloggers.

Gebruik hashtags om de merkbekendheid te verstevigen.

 gebruikte Twitter en Vine om zijn 4G-service onder de aandacht te brengen en versterkte de boodschap in de hashtag door een campagne te maken met de naam .

Spoor mensen aan deel te nemen en bied goede content.

 begon met een sterk creatief idee waarmee de interesse van consumenten werd gewekt. Dit concept werd vervolgens verder uitgebouwd. Consumenten werden beloond met aantrekkelijke, gepersonaliseerde content, wat door de doelgroep bijzonder op prijs werd gesteld.

Blijf top of mind met Uitgelichte Tweets.

Met Uitgelichte Tweets zorg je ervoor dat je volgers aan je bedrijf blijven denken. gebruikte Uitgelichte Tweets in tijdlijnen om het gesprek over de campagne gaande te houden en om nieuwe interactie te genereren.

Het succes

Het gebruik van creatieve content en beroemdheden in hun campagne heeft , een van de eerste bedrijven in Frankrijk die Vine gebruikten, geen windeieren gelegd. Het bedrijf kreeg er honderden nieuwe volgers bij. Bovendien genereerden ze duizenden gebruikersnaam- en hashtagvermeldingen en 12,2 miljoen trendweergaven.

De komieken die voor  werkten, plaatsten in totaal 145 Vine-video's, waarvan er enkele op grote schaal werden gedeeld op Twitter.   kreeg hierdoor 5,2 miljoen verdiende mediaweergaven.

Opmerking van de redactie: het Vine-archief is een tijdcapsule van alle content die van 2013 tot 2017 op vine.co is geplaatst en met de Vine Camera kan nu iedereen korte, doorlopende video's maken en op Twitter plaatsen.

We waren met name onder de indruk van de sterke en vooral snelle interactie van de Twitter-gebruikers...Twitter maakt eenvoudige interactie voor iedereen mogelijk en Vine voegt hieraan nog eens een extra creatieve laag toe. Dat is een nieuwe creatieve standaard op zichzelf.

Philippe Duhot (), Brand Content & Social Media Planning, Orange France

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon