Casestudy

St-Germain ontwierp een artistieke, kortstondige ervaring op Periscope

De kans

Drankmerk St-Germain Liqueur () werkte samen met creatief bureau POSSIBLE () om boven hun status als favoriet van mixologen uit te stijgen en bekendheid te verwerven als de 'cocktail om op elk mooi moment van de dag van te genieten'. Ze wilden consumenten aanmoedigen om meer van dit soort momenten te vieren met een glaasje St-Germain. Daarom zocht het merk naar een platform dat deze mooie, korte momenten live kon delen.

De strategie

Periscope gaf een middel om intieme momenten te delen met hun doelgroepen en hen uit te nodigen eraan deel te nemen. Het team choreografeerde samen met de bekroonde filmregisseur Floria Sigismondi zes livestreams in de Franse vintagestijl die past bij het merk.

Het vrouwelijke team van POSSIBLE liet zich inspireren door eerdere campagnes van St-Germain waarin ansichtkaarten werden gebruikt met afbeeldingen van Parijse vrouwen in hun boudoir. Het team bracht de zwart-witte momentopnames op Periscope tot leven in een live video-peepshow.

De sensuele, maar stijlvolle video's werden door een kijkgaatje met een iPhone 6 opgenomen en creëerden een krachtig gevoel van voyeurisme. Door toe te kijken hoe Lady St-Germaine de middag doorbracht, konden klanten via haar de spontaniteit van de kortstondige momenten in het leven vieren.

Het succes

Het team probeerde grenzen te verleggen om iets buitengewoons op te zetten en nam iedereen daarin mee, van de directeur van Bacardi tot aan de filmregisseur. Er werd veel meer bekendheid gecreëerd dan verwacht. De Uitgelichte Tweets bereikten hoge interactieratio's van 26% voor de campagne. De peepshow genereerde een piek in de vermeldingen van St-Germain op Twitter en de stemming in die vermeldingen was enorm positief.

Het team

 werkte samen met , een internationaal bedrijf dat digitale strategieën, prestatiemarketing en creatieve ontwerpen aanbiedt.

We willen mensen aanmoedigen om met behulp van technologie te genieten van de momenten van schoonheid in het leven en deze vast te leggen. Terwijl we deze strategie aan het uitwerken waren, werd het duidelijk dat Periscope op een unieke, overtuigende wijze perfect aansloot bij onze creatieve visie.

Brandon Geary (), Global Chief Strategy Officer van POSSIBLE

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon