Casestudy

Hoe kan een premium tv-zender zijn naamsbekendheid vergroten bij het uitzenden van een nieuwe serie?

Belangrijkste resultaten

De kans

AMC Latinoamérica () wilde hun naamsbekendheid vergroten en gesprekken rondom hun programma's stimuleren. Toen de première voor de langverwachte serie “Fear the Walking Dead” dichterbij kwam, zag een kans buzz daarover te creëren. Ze gebruikten Twitter om tv-fans te bereiken hun verwachtingen voor de serie tot onderwerp van gesprek te maken. Daardoor kregen ze meteen meer kijkers.

De strategie

De campagne duurde twee weken en richtte zich op drie landen: Argentinië, Colombia en Mexico. Het merk gebruikte Uitgelichte Accounts om het bereik te vergroten en gesprekken over de komende première te stimuleren. Met Uitgelichte Video's verspreidde exclusieve teasers over de serie. En op de dag van de première lanceerden ze een Uitgelichte Trend met hashtag om een zo groot mogelijke doelgroep uit te nodigen naar de serie te kijken.

Creëer zeer effectieve content om de interactie met je doelgroep aan te gaan.

probeerde met zijn slimme teaservideo's de doelgroepen nieuwsgierig te maken. Het idee was dat ze berichten gingen delen en het met vrienden en familie over de nieuwe serie hadden. Ze hielden de taal en de berichten eenvoudig om ervoor te zorgen dat mensen in alle drie de targetlanden de content interessant en relevant zouden vinden. Het merk gebruikte Uitgelichte Video om de eerste doelgroep te vergroten en om klanten te bereiken die erg geïnteresseerd waren in tv-programma's.

Promoot je merk op een strategische manier.

wilde ervoor zorgen dat ze mensen bereikten die de nieuwe serie heel waarschijnlijk graag wilden zien. Het merk gebruikte interessetargeting en trefwoorden als “angst,” “drama,” “actie” en “avontuur” om een verbinding te creëren met een doelgroep die graag films en tv-series keek. Ze verhoogden hun aantal volgers daarmee aanzienlijk, van 1.500 naar meer dan 35.900.

Promoot je merk op een strategische manier.

gebruikte Twitters innovatieve targeting van gesprekken over tv om interactie aan te gaan met gebruikers die al over de nieuwe serie “Fear the Walking Dead” praatten. Het hulpmiddel maakt gebruik van technologie voor het in kaart brengen van gesprekken die precies aangeven waar en wanneer er over bepaalde tv-programma's wordt gepraat. Bovendien kan uitgelichte content onder de aandacht van de deelnemers worden gebracht. Hierdoor kon het merk de gesprekken sturen en geïnteresseerde gebruikers uit Argentinië, Colombia en Mexico converteren in volgers.

Het succes

bereikte 25,1 miljoen weergaven van de Uitgelichte Trend met 3.700 weergaven van de gebruikersnaam tijdens de twee weken-durende campagne. Er werd een hoge interactieratio onder de fans bereikt van 25% voor de populairste Uitgelichte Video, een reclametrailer die 263.547 complete weergaven bereikte. De cost per view (CPV) werd verlaagd van de regionale benchmark van US $ 0,15 naar US $ 0,02 in de eerste week van de campagne en US $ 0,03 in de tweede week. genereerde 34.400 volgers met een cost per volger (CPF) van US $ 0,77.

De manier waarop Twitter berichten verstuurt is erg puur. De toegang tot mensen is veel directer en je hebt veel meer controle over de gesprekken dankzij de hashtags en alle hulpmiddelen van Twitter.

Luiza Lagedo Trindade () Web Product Manager, AMC Networks International - Latijns-Amerika

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon