Casestudy

brouwt een directe responscampagne op Twitter

Belangrijkste resultaten

De kans

Om het volume van de online koffiebestellingen te vergroten gebruikt Nespresso digitale advertentievormen. Zo willen ze meer huishoudens overhalen om de Nespressomachine te kopen. Dat betekent dat ze hun producten en aanbiedingen onder de aandacht moeten brengen bij de juiste doelgroepen.

De strategie

voert het hele jaar door een directe responscampagne op Twitter om koffie te verkopen. Maar ze vergrootten hun inspanningen voor de vakantie om meer huishoudens Nespressoproducten te laten gebruiken. Ze gebruikten Website Cards, een advertentietype dat bedrijven in staat stelt websiteverkeer op Twitter direct door te sturen. stimuleerde Twitter-gebruikers op mobiel en desktop om een nieuw koffieapparaat te kopen met het aanbod van $ 100 gratis koffiebonen erbij. Het merk zorgde er ook voor dat de campagne relevanter werd door aangepaste doelgroepen te targeten, een functionaliteit die adverteerders in staat stelt om een aangepaste lijst van Twitter-gebruikers te bereiken. retargete gebruikers die hun website eerder hadden bezocht en voegde look-a-like-targeting toe waarmee ze advertenties lieten zien aan mensen die leken op de Twitter-gebruikers uit de oorspronkelijke lijst.

Nespresso gebruikt het hele jaar door directe-responscampagnes op Twitter om zijn producten te promoten.

Tijdens de feestdagen kreeg een selecte groep Twitter-gebruikers Uitgelichte Tweets te zien met speciale aanbiedingen voor een koffiemachine.

wilde zijn koffiemachine graag in meer huishoudens introduceren en maakte de aanbieding daarom nog aantrekkelijker met kortingen en gratis verzending.

Tegen het einde van de feestdagen werd het gevoel van urgentie in de aanbiedingen steeds verder versterkt.

Het succes

 gaf voor elke bestelde koffiemachine 12% minder uit dan de doelstelling. Deze campagne was hiermee de meest efficiënte directe-responscampagne op alle kanalen.

“Twitter is voor ons een geweldige oplossing om onze directe-responscampagnes op betaalde social media uit te breiden”, zegt Peter Mollica, social media marketing specialist bij Nespresso USA. “In 2015 hebben we tijdens de voorbereidingsfase nauw samengewerkt met Twitter en Merkle om te kijken hoe we aangepaste doelgroepen en look-alike doelgroepen zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten om Twitter-gebruikers te targeten. Met beide tactieken zijn we erin geslaagd om de verkoop van zowel machines als koffie op Nespresso.com te laten stijgen met een efficiënte CPA (cost per accepted offer)."

In 2015 hebben we tijdens de voorbereidingsfase nauw samengewerkt met Twitter en Merkle om te kijken hoe we aangepaste doelgroepen en look-alike doelgroepen zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten om Twitter-gebruikers te targeten. Met beide tactieken zijn we erin geslaagd om de verkoop van zowel machines als koffie op Nespresso.com te laten stijgen, met efficiënte CPA's.

Peter Mollica, Social Media Marketing Specialist, Nespresso USA

Gebruikte oplossingen

Websiteverkeer en conversies

Ken de uitdagingen van het mobiele tijdperk en krijg betere resultaten door conversies op alle platforms te stimuleren.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon