Casestudy

bouwt met Periscope de spanning op rond de sponsoring van een live-evenement

Belangrijkste resultaten

De kans

Telefoonserviceprovider MetroPCS () is de officiële sponsor van de Ultimate Fighting Championship (UFC). Dit bedrijf beschouwt Twitter als een onmisbaar kanaal om de samenwerking met UFC uit te breiden. Voor een wedstrijd waarnaar door velen met spanning werd uitgekeken, schakelde opnieuw Twitter in om fanatieke UFC-fans een exclusief kijkje achter de schermen te geven in het leven van vechtster Ronda Rousey ().

De strategie

Met Periscope, de Twitter-app voor het uitzenden van livevideo's, kunnen bedrijven klanten gemakkelijk tot interactie aanzetten met exclusieve, realtime-content. gebruikte Periscope om UFC-fans te laten zien hoe Ronda zich in Australië op een gevecht voorbereidde, naar fotoshoots ging en zich officieel meldde voor het gevecht.

Door regelmatig nieuwe beelden te posten, hield de content interessant en slaagde het bedrijf erin de bekendheid van zijn Periscope-account steeds verder te vergroten. Vlak voor het grote gevecht konden fans van de UFC en live meekijken hoe Ronda naar de ring liep.

Trek fans al vroeg naar Periscope.

zorgde ervoor dat de UFC-community op Twitter op de hoogte was van de Periscope-uitzendingen. Hiervoor gebruikte het bedrijf Website Cards, een advertentievorm van Twitter waarmee mensen rechtstreeks naar een website kunnen worden geleid. Via de -landingspagina konden fans aan de slag met Periscope. Ze konden er herinneringen instellen voor bepaalde datums, zich aanmelden voor sms-meldingen en het Periscope-kanaal van Metro bekijken.

Toen de dag van de wedstrijd naderde, zette Uitgelichte Tweets in om het bereik en het publiek op Twitter te vergroten. 

Vind de juiste verdeling voor je uitzendingen.

Zorg dat je de aandacht vasthoudt. In de week vóór het grote gevecht zond drie teaser-Periscopes uit om de fans betrokken te houden.

“We willen tijdens de wedstrijdweek en in de aanloop naar het gevecht met de fans blijven praten en Twitter speelt daarbij een belangrijke rol. Dankzij Twitter kunnen wij de UFC-gesprekken in real time volgen en relevante content plaatsen die erop gericht is actieve UFC-fans betrokken te houden”, aldus Adam Gotts, senior manager bij Lagardère Sports and Entertainment.

Koppel Twitter aan je overkoepelende campagne.

bereikte een groter publiek door samen te werken met belangrijke partners. Ze vroegen de UFC om posts met te retweeten en zetten andere UFC-vechters in om de campagne van het merk te versterken. promootte het evenement ook op websites die verwant zijn aan UFC en integreerde -berichten in afleveringen van de vlogreeks UFC Embedded tijdens de wedstrijdweek.

Het succes

Met behaalde een 2,3 keer betere click-through-rate dan met eerdere UFC-campagnes op Twitter. De campagne leverde in totaal 40.600 interacties op en bereikte 3,4 miljoen mensen. Bovendien kreeg er meer dan 12.000 nieuwe Periscope-volgers bij dankzij de campagne.

Het team

Optimedia () is een full-service mediabedrijf dat aan de hand van consumenteninzichten en merkideeën communicatieoplossingen ontwikkelt.

Lagardère Sports () is een internationaal sport- en entertainmentbedrijf dat is gespecialiseerd in advies en activering op het gebied van sponsoring.

Twitter stelt bedrijven in staat om op het juiste moment op de juiste plek aanwezig te zijn en in real time de interactie aan te gaan met fans terwijl die over bepaalde events praten. We kunnen mensen uit alle windstreken bij de actie betrekken en persoonlijke relaties opbouwen met onze doelgroep. Dat biedt een grote kans die op andere platforms ontbreekt.

Lauren McCann (), Brand Marketing Manager, MetroPCS

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon