Casestudy

Lowe's bouwt merkloyaliteit op en brengt de Vine-campagne tot leven

Belangrijkste resultaten

De kans

Om meer buzz te genereren rondom de opening van de eerste woonwinkels van Lowe's () in Manhattan trok creatief bureau de aandacht met een van de bekendste promotiemiddelen in New York: een iconische kerstetalage. Maar wat er in de etalage uitgestald was, moest zowel representatief zijn voor Lowe's als voor de turbulente stad.

De strategie

liet zich inspireren door de zeer populaire Twitter-campagne in 2013 waarin een serie Vine-video's van zes seconden werd gedeeld met handige tips voor consumenten om hun leven en interieur te verbeteren. Het team werkte samen met , het bedrijf achter de kerstetalages van warenhuizen als Macy's en Saks Fifth Avenue, om een etalage te creëren die de digitale ervaring vorm zou geven in de analoge wereld. Een team van bouwers, technici en deskundigen creëerde verschillende animatiediorama's waarin metalen figuurtjes tot leven kwamen. Ze beeldden de zes seconden durende Vine-video's uit om voorbijgangers te helpen kleine woonruimtes in Manhattan optimaal te benutten. Voorbijgangers konden de diorama's starten door op een knop naast de etalage te drukken. De ervaring werd via Periscope gedeeld met klanten buiten New York.

Weg naar succes

De oorspronkelijke Vine-campagne genereerde meer dan 43 miljoen loops sinds de start in 2013. Deze succesformule combineerde praktische tips met een gelijke dosis huishoudmagie.

en creëerden etalages waarin de Vine-campagne tot leven werd gebracht. Hiermee gaven ze de winkels die kort daarna in Manhattan geopend zouden worden de sfeer van lifehacking mee.

Een metalen figuurtje laat in een loop van zes seconden zien hoe je een fiets aan het plafond moet ophangen om ruimte te besparen, in de stijl van de Vines die gebruikers op Twitter drie jaar eerder zo fascineerden.

Neem een kijkje achter de schermen om te zien wat er voor nodig was om de live Vines tot leven te brengen.

Het succes

Gedurende de drie weken dat de live Vines te zien waren in de etalages van in New York, drukten bijna 30.000 mensen op de fysieke vind-ik-leukknoppen. Duizenden mensen deelden en uploadden de ervaring op social media, wat 13,7 miljoen weergaven op Twitter genereerde.

Het team

 werkte samen met , een bedrijf dat kerstetalages ontwerpt voor warenhuizen als Macy's en Saks Fifth Avenue, om live Vines voor de etalages van de nieuwe winkel van  in Chelsea te ontwerpen. Het bleek dat er een veel groter team nodig is voor het ontwerpen van een live Vine dan voor een Vine-video. Elk onderdeel van een live Vine vraagt om andere experts, zoals bouwers van miniatuursets, karakterontwerpers, 3D-modelontwerpers, softwaretechnici om aparte computers te programmeren die de verschillende bewegingen controleren, en zelfs een kleermaker die de kleding voor de figuurtjes in de live Vines maakt.

Opmerking van de redactie: het Vine-archief is een tijdcapsule van alle content die van 2013 tot 2017 op vine.co is geplaatst en met de Vine Camera kan nu iedereen korte, doorlopende video's maken en op Twitter plaatsen.

De kern van het creatieve materiaal op Vine ligt in de eenvoud. Vine dwingt merken om hun boodschap in zes seconden op een enorm gerichte manier te brengen. De tips die we tot leven wilden brengen, moesten dus relevant zijn voor de inwoners van Manhattan, die in kleine ruimtes wonen. Ons creatieve team heeft behoorlijk wat tijd besteed met het uitdenken hiervan.

Molly Adler, Senior Creative Director,

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon