Casestudy

Nieuwe tablet van Huawei verovert de wereld met Uitgelichte Tweets

Belangrijkste resultaten

De kans

Huawei () wilde buzz genereren rond de aankondiging van hun nieuwste mobiele apparaat: de 6-inch "phablet" Ascend Mate 7 (‬‬‬‬‬‬). Het bedrijf wilde de naamsbekendheid vergroten in de 11 uiteenlopende markten waar het apparaat slechts enkele weken na de aankondiging zou worden gelanceerd, van Duitsland, Spanje en Italië tot Mexico, Zuid-Afrika en Saudi-Arabië. kreeg dankzij Twitter het realtime wereldwijde bereik dat het bedrijf nodig had om dit doel te bereiken.

De strategie

presenteerde het nieuwe product op een grote persconferentie tijdens de IFA Berlin, de belangrijkste internationale beurs voor consumentenelektronica in Europa. In de aanloop naar die conferentie stuurde een Uitgelichte Tweet met de vraag 'Is 7 jouw geluksgetal?' en een ingesloten video van de teaseradvertentie. In de Uitgelichte Tweet werden gebruikers uitgenodigd de persconferentie live te volgen via de hashtag ‬‬‬‬‬‬. Tijdens de hele persconferentie stuurde regelmatig Tweets over de belangrijkste functies van de nieuwe ‬‬‬‬: dingen die de doelgroep graag wilde weten. maakte gebruik van uitgebreide geografische, interesse- en ing om ervoor te zorgen dat hun boodschap de juiste doelgroep bereikte‬‬

Gebruik de juiste content op het juiste moment om spanning op te bouwen.

hield het publiek betrokken door Uitgelichte Tweets te sturen met productinformatie die nog nergens anders beschikbaar was. Door aan deze Tweets live tijdens de persconferentie telkens nieuwe visuele elementen toe te voegen over de functies van de nieuwe , zorgde voor buzz en opwinding onder de volgers. De strategische spreiding van informatie tijdens een bepaalde periode zorgde ervoor dat de doelgroepen gedurende het hele evenement betrokken bleven.

Gebruik aantrekkelijke visuele elementen om belangrijke informatie te delen.

Met Uitgelichte Tweets werden de belangrijkste verkoopargumenten voor de nieuwe overgebracht op een eenvoudige, visueel aansprekende manier die relevant was voor de doelgroep. Om de nieuwe lijn te presenteren gebruikte foto's van de producten met sterke ondersteunende boodschappen. Daarnaast gaf het bedrijf nuttige informatie, zoals de beschikbaarheid van de producten in de verschillende markten en de adviesprijs met een link naar een minisite voor meer details.

Maak contact door het juiste publiek te targeten.

richtte de reeks Uitgelichte Tweets op een breed gebruikerspubliek in de 11 belangrijkste landen, waardoor de boodschap bij een grote, wereldwijde doelgroep aankwam. Door de combinatie van geografische targeting en interessetargeting, op de categorieën zakelijk, gaming, technologie en computers, muziek, films en tv, werden er in totaal zo'n vijf miljoen gebruikers bereikt. Daarnaast werd getarget op van belangrijke beïnvloeders zoals journalisten en technische media, en concurrerende merken.

Het succes

behaalde resultaten die de KPI's overtroffen. De gemiddelde interactieratio was 193% hoger dan verwacht, de CPE was 80% lager en het aantal volgers op Twitter steeg met 3,5%. Volgens het bedrijf is het succes van de campagne mede te danken aan de mogelijkheid om volgers van andere gebruikersnamen te targeten. is nu van plan om het aantal volgers op Twitter nog verder uit te breiden en meer campagnes te maken met Twitter Ads.

Het team

De campagnepartner van was OMD Worldwide (), een internationaal bureau voor mediacommunicatie. OMD is een dochteronderneming van de Omnicom Group en staat bekend om zijn wereldwijde voetafdruk, strategische integratie en creatieve innovatie.

De voordelen van het gebruik van Twitter zijn tweeledig. In de eerste plaats biedt het platform een mondiaal bereik: we kunnen over de hele wereld Tweets versturen en een internationaal publiek bereiken. In de tweede plaats kunnen we in realtime communiceren: we kunnen met onze Tweets direct inhaken op actuele gebeurtenissen en evenementen.

, Digital Consultant, Huawei Technologies, Consumer Business Group

Gebruikte oplossingen

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon