Casestudy

Hoe het nieuws over hun app verspreidde op Twitter

Belangrijkste resultaten

De kans

 zocht een effectieve manier om de nieuwste versie van hun Wall Street Journal-app voor iOS te lanceren. In deze app kunnen gebruikers belangrijk nieuws, analyses en video's bekijken. De concurrentie voor zulke nieuwsapps is hevig en dus moest  een manier vinden om zich te onderscheiden tussen alle online rommel en meer zichtbaarheid te creëren.

De strategie

  wist dat volgers op Twitter over het algemeen meer betrokken zijn bij nieuwsgebeurtenissen en actualiteiten. Twitter was daarom een belangrijk onderdeel van de campagne, die onder meer bestond uit digitale displays en zoekactiviteiten.

 maakte optimaal gebruik van de mobiele app-promotie-suite van Twitter en apparaattargeting om de -app op iPhones en iPads tentoon te stellen. Het bedrijf gebruikte Uitgelichte Tweets in combinatie met de Image App Card om meer app-installaties te krijgen, terwijl het merk met de targetingopties de juiste doelgroep kon bereiken in de getargete landen in Zuidoost-Azië.

Baken je doelgroep duidelijk af. 

Dankzij de overzichtelijke targetingopties van Twitter kon met keywordtargeting, interessetargeting en de gebruikersnaam een zeer relevante doelgroep bereiken. Ze richtten zich met geografische targeting op acht kernmarkten: Hong Kong, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Taiwan, Maleisië en Japan. Daarnaast targette mensen die op een nieuw Apple-apparaat Twitter gebruikten binnen een maand na aankoop. In deze periode downloaden gebruikers namelijk de meeste apps.

Gebruik eenvoudige, ongedwongen berichten waar een aanbieding in staat. 

Met de App Install Card van Twitter kon de nieuwe look en feel van hun mobiele app in de etalage zetten. Tweetteksten legden uit aan gebruikers waarom ze de iOS-app moesten downloaden, bijvoorbeeld: “Krijg de beste reportages waar je niet zonder kunt”. Met andere teksten werd duidelijk dat de app gratis was bij een abonnement of met een gratis proefperiode van een maand.

Gebruik mobiele app-promotie voor kosteneffectieve installaties.

gebruikte de krachtige targetingopties van de mobiele app-promotiesuite van Twitter om in contact te komen met gebruikers die open stonden voor de app. De krant genereerde een hoog aantal installaties tegen een lage cost per install (CPI). Door het aantal app-installaties bij te houden en halverwege de campagne de targeting aan te passen op basis van de resultaten, slaagde erin de efficiëntie van de campagne te verbeteren.

Het succes

Gedurende de campagne zorgde Twitter voor 70% van het totale aantal app-installaties; ruim 2,5 keer meer installaties dan het volgende beste kanaal. Bovendien was de cost per install 39% lager dan het doelbedrag voor de campagne.

Het team

Httpool (​), een internationale cross-channel advertentieoplossing die zich vooral richt op internationale markten, biedt een uitgebreide reeks aan eigen display-, video- en rich-mediaproducten en prestatieoplossingen voor het beheer van SEM en display- en social media op mobiele apparaten en desktopcomputers.

Met de targetingmogelijkheden van Twitter konden wij een doelgroep bereiken die bestond uit gebruikers in een groot aantal Zuidoost-Aziatische markten en die geïnteresseerd waren in nieuws. De mobiele app-promotie-suite van Twitter was een natuurlijk medium om te zorgen dat de WSJ-app vaker werd geïnstalleerd, en dat tegen een gunstigere prijs dan via elk ander mobiele platform.

Bryan Turpin (), Head of Subscriber Marketing and e-Commerce, The Wall Street Journal Asia

Gebruikte oplossingen

Groei van mobiele app

Laat je mobiele app groeien door je te richten op een betrokken doelgroep die voortdurend nieuwe dingen wil ontdekken.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon