Casestudy

Hoe contact legt met footballfans in de V.S. om interactie en de merkrelevantie te stimuleren

Belangrijkste resultaten

De kans

In 2014 had Mexico het hoogste aantal NFL-fans buiten de Verenigde Staten en was American Football de op één na populairste sport in het land, na voetbal. Pepsi Mexico () wilde van deze populariteit profiteren tijdens het footballseizoen en het Super Bowl-event om de merkrelevantie en interactie met klanten te stimuleren.

De strategie

werkte samen met Twitter om een nieuw, interactief product bij zijn doelgroep te introduceren en was daarmee het eerste merk dat Twitter Poll Cards toepaste in Mexico. De campagne bestond uit peilingen die via Tweets werden verstuurd en waarin NFL-fans werd gevraagd te stemmen op de winnaar van elke wedstrijd. Om het bereik van deze peilingen zo groot mogelijk te maken, gebruikten ze Uitgelichte Tweets in combinatie met keywordtargeting en tv-gesprekstargeting. Daarnaast had een 'witte lijst' gemaakt van verschillende sporten en beïnvloeders uit de entertainmentindustrie om de relevantie en authenticiteit van de content te verhogen. Bovendien gebruikte het merk de Uitgelichte Trend (Wij zijn in Arizona) tijdens de Super Bowl XLIX om het gesprek op gang te houden en ervaringen rondom het evenement te delen.

Creëer realtime interactie tijdens live-evenementen.

gebruikte Uitgelichte Tweets met Poll Cards om gebruikers op een directe, leuke en interactieve manier te bereiken. Minstens twee uur vóór elke wedstrijd werden er Twitter Cards gelanceerd die fans vroegen wie zij dachten dat er zou gaan winnen. De peiling bood NFL-fans de mogelijkheid om moeiteloos te stemmen zonder hun Twitter-tijdlijn te hoeven verlaten. Tijdens de live-uitzending van de Super Bowl XLIX draaide een tv-campagne waarin sportpresentatoren fans uitnodigden om te stemmen via de -peilingen. De tussenstand werd tijdens de wedstrijd in realtime getoond.

Identificeer en target de juiste doelgroep.

bereikte de juiste doelgroep, NFL-fans en sportliefhebbers, door keywordtargeting te gebruiken. Het merk maakte een lijst met ongeveer 200 keywords die werden gebruikt in gesprekken van fans over de footballwedstrijd, zoals 'NFL', 'Patriots', 'Seahawks' en 'Tom Brady'. Om de relevantie te waarborgen, werden de gesprekken gemonitord en werd de lijst tijdens de wedstrijd in realtime bijgewerkt.

Koppel het merk aan belangrijke beïnvloeders.

ondersteunde de campagne met een 'witte lijst': een methode waarmee Tweets van andere accounts worden gepromoot om het bereik en de geloofwaardigheid van de campagne te vergroten. Model en sportjournalist Inés Sainz () en bekende tv-figuur in de entertainmentindustrie Faisy ( namen ook deel aan de campagne en lieten hun Tweets over de NFL retweeten en uitbreiden door . Door de Tweets van deze beroemdheden te promoten, kon zich bij het gesprek voegen en zo het bereik en de authenticiteit van de campagne vergroten.

Het succes

In de loop van het NFL-seizoen genereerde de campagne van met behulp van Uitgelichte Tweets met Twitter Poll Cards 7,79 miljoen weergaven en 187.407 interacties met een gemiddelde interactieratio van 2,41% en een cost per engagement van USD 0,43. De Tweets van belangrijke beïnvloeders en die op de witte lijst waren gezet, genereerden 1,61 miljoen weergaven en 138.000 interacties met een gemiddelde interactieratio van 8,62%.

Op de dag van de Super Bowl XLIX, genereerde Uitgelichte Trend 3873 vermeldingen en 5,12 miljoen weergaven. De gekoppelde Uitgelichte Tweets genereerden 712.000 weergaven met een gemiddelde interactieratio van 4,61%. In totaal haalde met deze campagnes 5426 nieuwe organische volgers binnen.

Bij treden we graag buiten de gebaande paden. Deze nieuwe en interactieve variant van Twitter Cards bood ons de mogelijkheid om met vernieuwende en aantrekkelijke content effectiever contact te leggen met consumenten en footballfans. De campagne was een doorslaand succes wat betreft deelname en interactie.

, Director de Marketing, Consumer Engagement, Pepsi Mexico

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon