Casestudy

Hoe Twitter gebruikt om meer mensen naar hun stand te halen tijdens een belangrijk evenement

Belangrijkste resultaten

De kans

Het Dreamforce-congres () trekt elk jaar duizenden besluitvormers van technische bedrijven, die samen een potentiële verkoop van miljoenen vertegenwoordigen in de B2B-sector. De bezoekers van het congres zijn vooral CIO's, sales en marketing executives, architecten, ontwikkelaars en IT-managers.

Het is vaak moeilijk om op te vallen tussen al die bedrijven die om de aandacht van de bezoekers vechten. Softwarebedrijf MuleSoft () zocht dit jaar naar een rendabele manier om in contact te komen met B2B-klanten die een softwareoplossing nodig hadden voor het beheer van hun gegevens, apps en apparaten. Het bedrijf wilde zonder al te veel poespas zoveel mogelijk relevant verkeer naar hun stand krijgen.

De strategie

besloot zich duidelijk herkenbaar te presenteren als een vooraanstaand leverancier van Salesforce-connectiviteitsoplossingen. Het ontwikkelde een eenvoudige en creatieve Twitter-strategie om de doelgroep tot interactie aan te zetten en klanten naar hun stand te leiden.

In de aanloop naar het congres lanceerde een landingspagina waarin de plannen voor het congres, zoals een "Hoodie Hunt"Twitter-wedstrijd, in de kijker werden gezet. Die pagina werd via e-mail en social media gedeeld. Het bedrijf gebruikte Uitgelichte Tweets om bezoekers van het congres te helpen de stand snel te vinden en om ze te lokken met een trendy giveaway. Hierbij werd telkens de hashtag van het congres, , gebruikt.

Dankzij Twitter kon het bedrijf rechtstreeks met volgers van en communiceren en tegelijkertijd een breder publiek buiten de expo bereiken.

Zorg ervoor dat Tweets informatief en aantrekkelijk zijn.

"B2B-bedrijven moeten vriendelijk zijn en hun persoonlijkheid laten zien," zegt Katie Burton, marketingdirecteur bij . "Tweets vormen een uitstekende manier om dit doel te bereiken."

Het marketingteam van MuleSoft stimuleerde de interactie met Tweets door vragen te stellen, calls-to-action en links naar de webpagina's van het bedrijf met productbeschrijvingen. Verder gebruikten ze een paar speelse berichten om de aandacht van de bezoekers te vangen. Met deze Tweet gaven ze bijvoorbeeld de registraties voor de sessies tijdens het congres een boost.

Differentieer je aanbod.

Bezoekers van B2B-congressen zijn dol op coole giveaways. Bij het kiezen van de giveaways voor zocht Burton vooral naar iets waarover gepraat kon worden. Voor Dreamforce 2015 koos ze voor kwalitatief hoogwaardige hoodies met een rits.

plaatste Tweets met aantrekkelijke, trendy foto's waarin bezoekers van het congres werden opgeroepen om langs te komen bij hun stand, waar ze een van die coole hoodies zouden kunnen winnen.

Om nog meer buzz te genereren en meer mensen te lokken werd aan de winnaars van de Hoodie Hunt gevraagd om foto's van hun prijs te tweeten. Bij de stand werd bovendien een Hoodie Hunt-datasheet weggegeven om mensen te wijzen op hun spreeksessies en om bezoekers extra kansen te geven om iets te winnen.

Reageer in realtime op Tweets om de interactie een boost te geven.

Het team van ging de interactie met -bezoekers op Twitter aan door live op vragen te reageren en feedback te geven.

"We beantwoordden Tweets zodra ze binnenkwamen, gaven meteen informatie waarom werd gevraagd, retweetten berichten en bedankten bezoekers die onze hoodies leuk vonden. Bovendien gaven we commentaar op activiteiten die tijdens het congres plaatsvonden, waardoor we voortdurend deel bleven uitmaken van het gesprek," aldus Burton.

Het succes

De marketingstrategieën voor het congres leverde meer dan 4000 leads op.

De Twitter-campagnes genereerden een interactieratio van 5,18% met een gemiddelde cost per engagement van minder dan $ 2. kreeg 553 nieuwe volgers tijdens de -week en de Hoodie Hunt zorgde voor 111 directe vermeldingen.

Het succes van was voor een groot deel te danken aan de activiteiten op Twitter, aldus Burton. Het bepalen van het aantal leads dat via Twitter was verkregen, was volgens haar bovendien veel eenvoudiger dan vaak wordt gedacht. "Tijdens een evenement zou je mensen die langskomen bij de stand bijvoorbeeld gewoon kunnen vragen hoe ze over ons gehoord hebben." "Liepen ze toevallig langs of hadden ze onze Tweets gezien?"

Of we nu een gebruikerscongres hosten of een evenement sponsoren, Twitter is een vast onderdeel van onze marketingstrategie. Bezoekers willen zowel via social media als persoonlijk de interactie aangaan. Het is daarom van essentieel belang dat al die mogelijkheden tijdens het evenement beschikbaar zijn.

Katie Burton, Director of Marketing Programs,

Gebruikte oplossingen

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon