Casestudy

Hoe Lexus Saoedi-Arabië interactie met nieuwe doelgroepen stimuleert door middel van Twitter

Belangrijkste resultaten

De kans

Saoedi-Arabië heeft een van de grootste markten voor de categorie luxe auto's ter wereld. Lexus () zag het ongelooflijke groeipotentieel en besloot om het eerste automerk in de regio te zijn dat alleen digitale media inzette voor het onthullen van een luxe auto. Het merk wilde bij het uitbrengen van de nieuwe sportieve Lexus RC en de RCF met verbeterde prestaties interesse genereren van mannelijke autoliefhebbers van 25 jaar en ouder. identificeerde potentiële nieuwe klanten en gebruikte exclusieve content gericht op de doelgroepen waarvan de kans groter was dat ze een interactie op Twitter zouden aangaan.

De strategie

creëerde een Twitter-campagne om tweezijdige gesprekken met klanten over de auto's te stimuleren. Het gebruikte Uitgelichte Trends met de hashtags en om de onthulling uit te zenden en om met een grotere doelgroep interactieve gesprekken aan te gaan over de specificaties, prijs en de beschikbaarheid van nieuwe producten. Het merk stimuleerde interesse met Uitgelichte Tweets die potentiële kopers van 24 tot 45 jaar oud uitnodigde om de tomeloze kracht en een ´onvergetelijk rijplezier´ te ervaren. spendeerde 80% van hun sociale budget op Twitter om hun stem op social media te vergroten en de interesse van nieuwe gebruikers te wekken met authentieke gesprekstweets.

Ontwikkel een relevante contentstrategie.

Om een interactie aan te gaan met hun doelgroepen gebruikte het merk Uitgelichte Tweets die gericht waren op het chique ontwerp en de ongetemde kracht van de Lexus RC en Lexus RCF. Uitgelichte Tweets bevatten exclusieve foto's van de nieuwe modellen en nodigden enthousiastelingen uit om hun passie voor auto's op Twitter te delen. creëerde een tweetkalender om tijdens de campagne elke dag nieuwe content te delen en zo meer consumenten aan te trekken. Het merk stimuleerde tijdens de campagne interesse door middel van drie dagelijkse Uitgelichte Tweets. Daarnaast zetten ze het gesprek voort over de gedeelde content van de dagen ervoor.

Stimuleer het gesprek met een teaser voorafgaand aan de campagne. 

Om buzz te genereren onder hun doelgroep gebruikte de Uitgelichte Trends en . Hiermee wekten ze nieuwsgierigheid tijdens een teaser-campagne voor de onthulling van de auto. Het merk gebruikte drie unieke Uitgelichte Trends om het gesprek uit te breiden naar een grotere doelgroep. Daarnaast deelden ze regelmatig Uitgelichte Tweets om de aandacht van de gebruikers te trekken die informatie wilden over de nieuwe modellen.

Creëer een perfect getimede responsratio om de interactie met gebruikers gaande te houden. 

focuste zich op het opstarten van tweezijdige gesprekken met consumenten. Hiervoor zetten ze een 24-uurs team in om de communicatie te beheren. Het team werkte gestaag aan het beantwoorden van gebruikerstweets op een snelle en uitnodigende manier. Zo bouwden ze relaties.

Het succes

Door gebruik te maken van Uitgelichte Tweets genereerde het merk dagelijks vijf keer zoveel vermeldingen en een toename van drie keer zoveel volgers dan voor de campagne. bereikte met Uitgelichte Trends en Uitgelichte Tweets ongeveer 3,5 miljoen Twitter-gebruikers in het Koninkrijk van Saoedi-Arabië. De Uitgelichte Trends hadden een interactieratio-piek van 7,1%.

De campagne was bijzonder geslaagd en het was de meest kosteneffectieve campagne die we ooit hadden gedaan. De Tweets die we kregen, waren van mensen die betrokken waren bij het product. Dit type interactieve communicatie is niet mogelijk bij andere platforms.

Mohammed Ziad Murad, Digital Marketing Senior Manager, Lexus Marketing

Gebruikte oplossingen

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon