Casestudy

Hoe mobiele klanten opnieuw tot interactie aanzet met mobiele app-promotie

Belangrijkste resultaten

De kans

Gilt () is een innovatieve webshop waar leden op basis van “wie het eerst komt, het eerst maalt” vooraanstaande designermerken kunnen kopen. De shop biedt een exclusieve ervaring voor insiderprijzen.

De omzet van komt voor meer dan 50% vanuit mobiel. Daarom wilde het merk opnieuw de interactie met deze groep aangaan om mensen te herinneren aan de kans om designermerken te kopen met een korting die kan oplopen tot 70%.

De strategie

gebruikte mobiele app-promotie van Twitter in combinatie met Uitgelichte Tweets om de gebruikers van hun app te bereiken, aantrekkelijke aanbiedingen onder de aandacht te brengen en de doelgroep over te halen om de mobiele app opnieuw te gebruiken om aankopen te doen.

Met aangepaste doelgroepen van mobiele apps kon gemakkelijk app-gebruikers bereiken met op vervolginteractie gerichte advertenties voor hun kleding. De call-to-action “Kopen” op de Image App Card leidde gebruikers rechtstreeks vanuit hun tijdlijn naar de -app, of naar de app store om de app opnieuw te installeren als ze die in de tussentijd hadden verwijderd.

Met de campagnes voor mobile app re-engagement werd een gevoel van urgentie gecreëerd door te wijzen op de “beperkte duur” van de aanbiedingen en de hoge kortingen.

Image App Cards lieten het uitgebreide assortiment van in de app zien.

Met apparaattargeting en aangepaste berichten werd gewezen op speciale aanbiedingen die alleen voor iPhone-gebruikers eerder toegankelijk waren.

Het succes

Met mobiele app-promotie van Twitter slaagde erin de interactie met klanten te hernieuwen en deze doelgroep terug te halen naar hun mobiele app. Met bepaalde campagnes voor app re-engagement zijn de omzetdoelstellingen meer dan twee keer overtroffen. De gemiddelde app-clickratio was 85% hoger dan het gemiddelde in de branche voor het vierde kwartaal van 2015. Bovendien werd de gemiddelde click-to-purchaseratio van kwartaal tot kwartaal verdubbeld.

We zijn een flash-sale bedrijf dat in de eerste plaats op mobiele klanten is gericht. Daarom spreekt het realtime mobiele platform van Twitter ons bijzonder aan. Met de targetingtools kunnen we de bestaande gebruikers van onze app bereiken met aansprekende creatieve materialen en deze doelgroep overhalen om opnieuw de interactie aan te gaan met onze app.

Gebruikte oplossingen

Groei van mobiele app

Laat je mobiele app groeien door je te richten op een betrokken doelgroep die voortdurend nieuwe dingen wil ontdekken.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon