Casestudy

Hoe Twitter Ads-campagnes gebruikt om kostenefficiënt websiteverkeer te genereren

Belangrijkste resultaten

De kans

EBay () heeft Twitter lang gebruikt als hulpmiddel om merkinformatie aan te kondigen. Onlangs raakten ze ook geïnteresseerd in de mogelijkheid om millennials naar hun website te lokken op een kostenefficiënte, schaalbare manier. Om het platform te testen startte  twee Twitter Ads-campagnes in opeenvolgende kwartalen om consumentenelektronica, sportartikelen en motorgerelateerde producten te promoten.

De strategie

“We hebben eerst gekeken hoe we verkeer konden genereren en daarna hoe we de cost per link-click (CPLC) konden verminderen", zegt Ninad Wagle, die Twitter en opkomende socialmediakanalen managet bij .

 is een partnerschap aangegaan met Brand Networks (), een digitaal marketingbureau, om creatieve content te ontwikkelen ’s dat Daily Deals-producten en andere speciale aanbiedingen onder de aandacht brengt. Daarna heeft  de content op Twitter gedeeld met millennials door middel van een grote variatie aan rich media advertentieformaten en targetingopties.

Genereer mobiel verkeer met rich media advertenties. 

gebruikte twee advertentie-indelingen van Twitter om websiteverkeer te stimuleren: Uitgelichte Tweets met afbeeldingen en Website Cards. Met Uitgelichte Tweets met afbeeldingen kunnen bedrijven hun Tweets uitbreiden naar een bredere doelgroep en interactie stimuleren. Met Website Cards kunnen bedrijven relevant verkeer stimuleren door gebruikers een afbeelding van hun website te tonen in combinatie met een duidelijke call-to-action.

Om irrelevant verkeer te voorkomen, wilden en dat beide typen Tweets in één oogopslag werden begrepen door gebruikers. Ze zorgden voor een minimale tweettekst, gebruikten duidelijke productafbeeldingen en eenvoudige calls-to-action.

Focus op millennials. 

zorgde ervoor dat hun advertenties de doelgroep, millennials, bereikten door gebruik te maken van keyword- en interessetargeting. Met keywordtargeting kunnen merken gebruikers benaderen op basis van woorden en zinnen die zij onlangs getweet of opgezocht hebben op Twitter, of die voorkomen in Tweets waarmee ze onlangs een interactie zijn aangegaan. Op dezelfde manier kunnen merken door middel van interessetargeting gebruikers bereiken op basis van de onderwerpen waarover ze interacties op Twitter aangaan.

Optimaliseer wekelijks. 

en analyseerden wekelijks de campagneprestaties om te zien welke Twitter-producten en targetingoplossingen het meest efficiënte websiteverkeer genereerden en welke eBay-producten het interessants waren voor gebruikers. Op basis van die resultaten optimaliseerde het team de campagnestrategie. Met deze regelmatige aanpassing wist het websiteverkeer snel en drastisch te verhogen en de gemiddelde CPLC te verlagen.

Het succes

’s eerste testcampagne liet zien dat Twitter Ads effectief kon zijn in het stimuleren van betaalbaar, schaalbaar verkeer van hoge kwaliteit. Daarom investeerde het team in een tweede campagne in het daaropvolgende kwartaal. Dankzij optimalisatie-inspanningen zijn de prestaties van deze tweede campagne nog beter. In vergelijking met de eerste campagne genereerde de tweede aanzienlijk meer betaalde link-clicks, nam ’s gemiddelde betaalde CPLC af met 59% en nam de gemiddelde interactieratio toe met 365%.

Het team

Brand Networks () levert geïntegreerde sociale oplossingen en digitale marketingdiensten voor merken.

Alles wat populair is, is te vinden op Twitter... Als marketeers hebben we een enorme mogelijkheid om deel te nemen aan [die] gesprekken... en ons eindresultaat te beïnvloeden. Met deze campagne zijn onze ogen geopend voor de op data gebaseerde manier waarmee Twitter schaalbaar verkeer kan stimuleren.

Gebruikte oplossingen

Websiteverkeer en conversies

Ken de uitdagingen van het mobiele tijdperk en krijg betere resultaten door conversies op alle platforms te stimuleren.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon