Casestudy

Hoe slaagde Heineken Brazilië erin om zijn merkwaarden te promoten aan de hand van een inspirerend avontuur?

Belangrijkste resultaten

De kans

In het kader van de wereldwijde campagne 'Cities of the World' wilde Heineken Brazilië () mensen aanmoedigen om de onbekende plekjes van hun stad prijs te geven. En São Paulo was de volgende bestemming. Het merk greep de kans om buzz te genereren en de merknaam op de kaart te zetten door mensen een manier te bieden om hun stad te ontdekken zoals ze dat nog nooit hadden gedaan.

De strategie

gebruikte Uitgelichte Tweets om klanten uit te nodigen de hashtag te Tweeten voor realtime tips over de beste plekjes. Hiervoor werd gebruikgemaakt van geolocatieservices die de locatie van de gebruiker gebruikten om ze naar de dichtstbijzijnde hotspots in São Paulo te sturen. zette bovendien aangepaste doelgroepen in om bestaande en mogelijke klanten te identificeren waarbij de kans op interactie met het merk groter was.

Focus op de klantervaring.

gebruikte Uitgelichte Tweets om klanten op avontuur te sturen en de stad op een nieuwe manier te verkennen. Gebruikers die de hashtag gebruikten, ontvingen exclusieve tips over de dichtstbijzijnde interessante plekjes van São Paulo, waaronder restaurants, muziek en kunst. Hiermee werd Heineken nog belangrijker voor zijn klanten. transformeerde bovendien stadsklokken tot wifispots met de boodschap: "Gebruik onze wifi en ontdek São Paulo. ," zodat klanten gemakkelijk konden tweeten en gegevens in realtime konden ontvangen.

Gebruik aangepaste doelgroepen om je doelgroep te optimaliseren. 

gebruikte aangepaste doelgroepen om het bereik van hun boodschap te vergroten. De targeting was gericht op bewoners van São Paulo die ervan houden om grote steden te bezoeken, houden van exclusiviteit en avontuurlijk ingesteld waren: allemaal eigenschappen die passen bij het merk-DNA van . Om interactie aan te gaan met een geïnteresseerd publiek, targette verschillende keywords, zoals 'restaurant', 'bar', 'show', 'museum' en meer. Targeting op basis van interesses, zoals muziek en radio, reizen, eten en drinken, sport, en films en tv, maakte het mogelijk om de mensen te bereiken waarbij de kans op interesse in het merk het grootst was.

Bied in realtime content aan.

creëerde een spannende sfeer door gebruikers uit te nodigen om São Paulo te verkennen. Mensen die de hashtag gebruikten in een Tweet ontvingen direct namen van bars, restaurants en andere attracties in de buurt. Deze tips werden samengesteld door specialisten en verstuurd naar gebruikers op basis van geolocatie. paste het creatieve materiaal steeds aan op basis van realtime analyses van Twitter om zo het resultaat van de campagne te optimaliseren.

Het succes

Het publiek van reageerde goed op de campagne. Met 4,4 miljoen weergaven en 39,2 duizend interacties kwam de gemiddelde CPE uit op R$ 1,39 (ongeveer USD 0,34). De laagste CPE was R$ 0,30 (ongeveer USD 0,07) en in totaal werden er 47.120 clicks gegenereerd.

Het team

De campagne werd mogelijk door een samenwerking met Wieden+Kennedy ().

Met Twitter konden we het gesprek transformeren tot een live-ervaring. Een van de beste functies is dat we de interacties met onze klanten eenvoudig kunnen bijhouden en analyseren, zodat we relevante content kunnen bieden. Bovendien biedt Twitter geweldige mogelijkheden om spontane media te genereren.

Gebruikte oplossingen

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon