Casestudy

Hoe bereikt een theater-app voor lastminutekaarten theaterliefhebbers en hoe worden deze geretarget?

Belangrijkste resultaten

De kans

Elk avond blijft naar schatting 20% van alle theaterkaartjes wereldwijd onverkocht.

Om te helpen al deze kaartjes te verkopen, is in 2013 het mobiele platform TodayTix () van start gegaan in de stad New York. Nu is deze service ook beschikbaar in andere grote steden in de Verenigde Staten en zelfs in Londen. Het bedrijf werkt met de theaters samen om een breder, jonger publiek direct toegang te geven tot lastminutekaartjes met de beste prijzen.

Met de introductie in nieuwe markten zoals Londen, New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago en Washington D.C., probeert jonge theaterfans in de leeftijd van 18 tot 34 jaar te bereiken waarbij de kans groot is dat ze de app installeren en regelmatig tickets bestellen.

De strategie

Omdat het om een multiregionale service gaat, target gebruikers in steden waarbij de kans op regelmatig gebruik het grootst is. De campagnes gebruiken Image App Cards in combinatie met interesse-, geografische en ing om theaterliefhebbers in de steden te bereiken.

Stel je targeting nauwkeurig in om vervolgkopers te bereiken.

Twitter Ads-campagnes boden de mogelijkheid om geografische targeting te combineren met brede interessetargeting en deze vervolgens uit te breiden met stadsspecifieke interessetargeting zoals lokale media en relevante organisaties op het gebied van toneel. "Dankzij de combinatie van die drie factoren kunnen we een zeer specifieke doelgroep bereiken met de mogelijkheid om op te schalen," vertelt Sarah Bidnick, Vice President of Marketing bij TodayTix.

Ook targeting op van lokale theaters, theatergezelschappen en musicalartiesten bleek zeer doeltreffend. "Een van de redenen waarom we zo blij zijn met Twitter is dat we kunnen targeten op , wat natuurlijk een hele duidelijke indicator voor interesse is," aldus Bidnick. "Daarnaast kunnen we targeten op evenementen waar mensen het over hebben op Twitter, zoals de Tony Awards, Broadway Week of live tv-producties zoals 'The Wiz' om zo theaterliefhebbers te targeten die meerdere keren per jaar naar het theater gaan."

TodayTix ontdekte dat verwijzingen naar beroemdheden in een show of bij popevenementen hielpen de conversieratio's op te schroeven. In Londen kregen gebruikers een foto van acteur in het toneelstuk 'Red Velvet' te zien via het Uitgelichte Account .  

Creëer een gevoel van urgentie.

TodayTix werkte samen met theaters en shows in de Verenigde Staten en Londen zoals Lazarus en het kleine theater Hamilton om exclusieve loterijen met tickets voor diezelfde dag aan te bieden op mobiele apparaten. De tekst van de Uitgelichte Tweet stimuleerde fans om de app te openen om zich aan te melden voor de verloting en vervolgens een Tweet te sturen over de wedstrijd om dubbel mee te dingen. "We hebben veel succes gehad met Twitter bij het genereren van buzz rondom deze verlotingen," zegt Bidnick. "Gebruikers deelden gretig, waardoor er plots een enorme buzz ontstond rondom de show, met een getarget publiek dat duidelijk aangaf interesse te hebben. We konden ze ter plekke converteren. Dat was ontzettend belangrijk voor het succes van de campagnes."

Zet het product in de schijnwerpers.

Voor de campagnes werd gebruikgemaakt van creatief materiaal dat lopende shows in de stad van de gebruiker toonde. "In ons creatief materiaal gaan we uit van het product en triggeren we theatergangers door de show in de schijnwerpers te zetten," vertelt Bidnick. "Door de advertenties op traditionele wijze direct in de tijdlijn weer te geven, vangen ze de blik van theaterliefhebbers en worden ze gestimuleerd om de app te installeren en tickets te bestellen, of opnieuw tickets te bestellen als ze de app al hebben geïnstalleerd."

Het succes

TodayTix slaagde erin om waardevolle nieuwe gebruikers binnen te halen met behulp van Twitter Ads-campagnes en om bestaande gebruikers nieuwe lastminutetickets te laten bestellen door hen te stimuleren de app weer te openen. "Als we kijken naar de omzet per installatie komt Twitter zo'n 14% tot 15% hoger uit dan Facebook en de andere mobiele netwerken die we gebruiken," aldus Bidnick.

Twitter genereert meer vervolgaankopen dan andere kanalen en een groter aandeel van alle verkopen is een vervolgaankoop.

  • 19% groter aandeel vervolgaankopen ten opzichte van premiumweergave (32% t.o.v. 27%)
  • 33% groter aandeel vervolgaankopen ten opzichte van zoekmachinemarketing (32% t.o.v. 24%)

 

Twitter is niet alleen een geweldige plek om nieuwe klanten te vinden, maar ook omdat je via het platform dezelfde klanten opnieuw kunt benaderen. Zo kun je niet alleen waardevolle installaties binnenhalen maar ook vervolgaankopen in de app stimuleren.

Gebruikte oplossingen

Groei van mobiele app

Laat je mobiele app groeien door je te richten op een betrokken doelgroep die voortdurend nieuwe dingen wil ontdekken.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon