Casestudy

geeft een nieuwe auto weg en doneert $ 100.000 aan een goed doel in een Instant Win-campagne op Twitter

Belangrijkste resultaten

De kans

Het evenement Happy Honda Days stimuleert al meer dan tien jaar de autoverkopen aan het eind van het jaar. Maar omdat het medialandschap verandert, wilden ze in 2015 de bekendheid van het evenement ook vergroten op de mobiele kanalen waar mensen hun tijd doorbrengen. wilde echter niet alleen mobiel adverteren. Ze wilden iets bedenken waarmee mensen de Happy Honda Days konden ervaren en eraan konden deelnemen.

De strategie

begon het evenement met een Instant Win-loterij op Twitter. Om deel te nemen, hoefden fans alleen maar een -bericht van te retweeten. De Retweets vergden een minimale inzet en elke nieuwe deelnemer versnelde de verspreiding van de campagne. De prijzen deden de rest van het werk. Dagelijkse winnaars kregen cadeaubonnen van $ 20 voor Amazon of een Apple Watch. Eén winnaar ging naar huis met de hoofdprijs: een spiksplinternieuwe Honda Accord.

Om niet alleen de 330 gelukkige winnaars te laten profiteren, voegde een liefdadigheidselement toe aan de campagne: elke Retweet leverde een donatie van $ 1 op voor de Pediatric Brain Tumor Foundation ().   was de eerste Instant Win-campagne op Twitter die een goed doel steunde. bereikte al ruim voor het verkoopevenement ten einde liep het doel en zamelde $ 100.000 in voor .

Met een Retweet maakten mensen automatisch kans op prijzen en een nieuwe Honda Accord, de eerste auto die weggegeven werd via een Instant Win-campagne op Twitter.

Voor elke Retweet doneerde bovendien $ 1 aan een goed doel. Dit sloot perfect aan op het kerstgevoel en versnelde de verspreiding van de actie zodanig dat deze alle verwachtingen oversteeg.

moedigde de deelnemers die niets hadden gewonnen met teaser-video's aan om het de volgende dag nog een keer te proberen.

Tien dagen voor de loterij eindigde, had het doel van $ 100.000 voor het Pediatric Brain Tumor Fund al bereikt.

Het succes

Binnen 30 dagen genereerde 180.000 vermeldingen en 162.000 opt-ins voor de Instant Win-actie op Twitter. Daarmee was de campagne een doorslaand succes. Maar het is misschien nog belangrijker dat de campagne een blijvend effect had op de gezondheid van het merk . Onder diegenen die de campagne hadden gezien, nam de aankoopintentie met 27% en de aantrekkelijkheid van het merk met 9% toe. De $ 100.000 die werd gedoneerd aan het maakte van een win-winsituatie waar iedereen zich goed over voelde.

Ons doel voor deze campagne was om in te spelen op het geven en uitpakken van cadeautjes tijdens de feestdagen. Met de Instant Win-functionaliteit op Twitter konden we onze fans verrassen terwijl we hielpen bij de mogelijke genezing van hersentumoren bij kinderen.

Susie Rossick, Assistant Vice President van American Honda Motor Co., Inc.

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon