Casestudy

trekt bezoekers met Periscope

Belangrijkste resultaten

De kans

Omdat de finale van het WK voetval voor vrouwen (WWC) in 2015 in Vancouver was, in de Canadese provincie Brits-Columbia, zocht Destination BC () naar een innovatieve manier om de prachtige natuur van het gebied bij een breed, digitaal publiek onder de aandacht te brengen. Het toeristisch bedrijf wilde een live, online portal maken om voetballiefhebbers uit zowel Brits-Columbia als de rest van de wereld uit te nodigen om Brits- Columbia te verkennen.

De strategie

Aangezien Brits-Columbia door het sportevenement wereldwijd in de kijker stond, gebruikte Destination BC de mogelijkheden voor livestreaming van Periscope om de online community in staat te stellen een virtueel bezoek te brengen aan populaire bestemmingen in de provincie. liet uitgelichte content met fraaie afbeeldingen van de locaties zien om gebruikers te verleiden de livevideostreams te bekijken. Ze maakten meteen ook van de gelegenheid gebruik om meer volgers te krijgen door het WK voor vrouwen in hun targetinginstellingen te gebruiken.

Bouw je campagne op rond een internationaal evenement.

Het WK voetbal voor vrouwen van 2015, , werd in zes Canadese steden gehouden. De finale was in Vancouver, in Brits-Columbia. Dit toernooi dat 30 dagen duurde, trok een live publiek van meer dan een miljoen fans en bijna 10 miljoen kijkers wereldwijd. maakte gebruik van dit internationale vrouwenvoetbaltoernooi om de provincie bij een groot internationaal publiek onder de aandacht te brengen als een aantrekkelijke toeristische bestemming. Tegelijkertijd werden bezoekers van het aangemoedigd om de omgeving verder te verkennen tijdens hun verblijf. 

Zorg voor maximale interactie met livevideostreams.

maakte optimaal gebruik van een Twitter-strategie voor het doorsturen van media met aantrekkelijke foto's en een live Periscope-stream waarmee gebruikers de hotspots van de regio konden verkennen via . Om de interactie en het aantal weergaven te verhogen werkte het bedrijf samen met lokale beïnvloeders om de Periscope-feeds te hosten. Kijkers konden op die manier een virtueel bezoek brengen aan met zijn schitterende ligging aan de Grote Oceaan of het spel van otters met een minivoetbal in bekijken. Met Periscope kon ook naadloos video streamen van uiteenlopende bezienswaardigheden buiten de stad, zoals het weelderige regenwoud van en de adembenemende . Tijdens de livestreams gebruikten medewerkers van Destination BC en partners uit de toeristische sector Periscope om te chatten met kijkers en vragen te beantwoorden over de bestemmingen en bezienswaardigheden. 

Vergroot de merkbekendheid met een Uitgelicht account en relevante targeting.

behaalde ook het doel om meer volgers te krijgen. Met een Uitgelicht account-campagne wist het bedrijf wereldwijd aandacht te krijgen en snel relevante volgers te verwerven. Om dit relevante publiek te bereiken gebruikten ze verschillende soorten targeting, zoals keywordtargeting (, , , ), interessetargeting ("travel," "soccer") en targeting van relevante (, , , ).

Het succes

De campagne liep een maand en in die periode zag  een enorme toename van de interactie en de merkbekendheid bij een internationaal publiek. Het bedrijf was een van de eerste gebruikers van Periscope en trok met zijn livestreams de aandacht van 2500 realtime kijkers.  registreerde ook duizenden interacties, wat resulteerde in een totale toename van de interacties met 2,1% en 2000 nieuwe volgers.

Het team

Destination Think! () biedt innovatieve strategieën, marketingoplossingen en serviceontwerp voor de toeristische sector.

Hostingpartners in de toeristische sector zijn onder andere Sea to Sky Gondola (), Grouse Mountain (), Ziptrek Ecotours (), Fort Langley National Historic Site (), Vancouver Aquarium () en Destination Canada ().

Door contact te leggen met een publiek dat naar het WK voetbal voor vrouwen keek, konden wij via een innovatief kanaal veel consumenten bereiken. Met Periscope zijn we er in geslaagd enkele van de hoogtepunten van Brits-Columbia op een geheel nieuwe manier bij een nieuw publiek onder de aandacht te brengen.

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Zorgen voor merkaanwezigheid

Waar gaat jouw merk over? Wat is jouw boodschap? Geef antwoord op deze vragen om te zorgen dat mensen de interactie met je willen aangaan.

Meer informatie Arrow Right Icon