Casestudy

Internationaal softwarebedrijf SAP positioneert een nieuw product met Twitter-targeting

Belangrijkste resultaten

De kans

S/4HANA is de business suite van de volgende generatie van softwarebedrijf SAP. Het bedrijf wilde de bekendheid van de suite vergroten onder belangrijke zakelijke besluitvormers in Azië en de Pacific, en S/4HANA positioneren als de perfecte oplossing voor complexe zakelijke activiteiten.

De strategie

Met “Run Simple” als hoofdboodschap maakte het bedrijf casestudy's over de toepassing van het product in de praktijk. Deze werden aangevuld met artikelen over hoe bedrijven in de huidige digitale economie succesvol kunnen zijn. SAP Azië () gebruikte Uitgelichte Tweets om content te laten zien die was aangepast aan de drie belangrijkste markten: Zuidoost-Azië, India en Australië/Nieuw-Zeeland. Het bedrijf gebruikte targeting op keywords, interesses en volgers om potentiële nieuwe klanten te bereiken en om gesprekken rond het nieuwe product te genereren.

Maak gebruik van een goede contentkalender om nieuwe klanten aan te trekken.

stelde een sterke contentverzameling samen met artikelen over thought leadership, infographics en casestudy's. Het bedrijf volgde de prestaties van organische Tweets op de voet en koos vervolgens de best presterende Tweets om uit te lichten. De content die het meest aansprak, bereikte hierdoor een groter publiek, waardoor de effectiviteit van de campagne werd versterkt.

Pas content en targeting aan om jouw beste doelgroepen te bereiken.

maakte vergelijkbare campagnes voor de drie regio's. De content en de targetingopties werden echter specifiek aangepast aan de technische B2B-doelgroep in elke regio afzonderlijk. Het bedrijf gebruikte een combinatie van keyword-, interesse- en volgerstargeting om de doelgroep te bereiken. De volgerstargeting was vooral gericht op technische influencers zoals en , en andere toonaangevende technische merken.

Breng de gebruikersinteractie nauwkeurig in kaart om de hele klantreis te volgen.

mat en volgde de gebruikersinteracties om te voorkomen dat alleen op de “last click”-statistieken werd gefocust. Het bedrijf gebruikte Website Cards met de hashtag om meetbare weergaven en clicks te krijgen en om gebruikers rechtstreeks door te sturen naar de eigen website om de betrokkenheid verder te versterken.

Het succes

De CPE (cost per engagement) van de campagne overtrof de Twitter-benchmarks met 500%. In vergelijking met een gemiddelde maand kreeg tijdens de campagne 7,5 keer zoveel Tweetinteracties en 280% meer vermeldingen van hun .

Veel mensen in onze doelgroep zoeken tegenwoordig op social media naar content. Wij kunnen dan niet achterblijven en moeten onze mediamix ook naar de sociale platforms verplaatsen. Twitter biedt ons het bereik en de schaal die we nodig hebben voor interactie met klanten, vooral in markten zoals India, Australië en Indonesië.

Rajesh Kumar (), APJ Head of Audience & Digital Marketing, SAP

Gebruikte oplossingen

Analyses van campagnes

Krijg diepgaande inzichten in je campagne met gedetailleerde meetgegevens over elke stap die je zet.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon