Casestudy

Diadora genereert buzz rond nineties revival voor productlancering in Europa

Belangrijkste resultaten

De kans

Ter ere van de 25e verjaardag van hun iconische sportschoenen uit 1990 wilde sportmerk Diadora () het nineties-gevoel laten herleven. Het bedrijf gebruikte Twitter om buzz te genereren en lanceerde een creatieve campagne om de bekendheid en interactie te vergroten onder een jong publiek met interesse in mode en plezier.

De strategie

had twee populaire schoenen uit de -serie opnieuw uitgebracht en wilde vervolgens de lancering van een limited-edition van hun bekendste klassiekers vieren door op dezelfde dag in vijf Europese steden speciale evenementen te organiseren. Diadora gebruikte een combinatie van activiteit op Twitter, inclusief video's en foto's, en streetmarketing om elk evenement onder de aandacht te brengen en de interactie van klanten in de belangrijkste Europese markten te bevorderen.

Tijdens de aanloop naar de evenementen nam Diadora een retro-arcadekast mee op reis naar Milaan, Parijs, Londen, Amsterdam en Berlijn. Met Uitgelichte Video werden clips getoond van mensen die op straat een spel speelden op de kast. Er werden gesprekken op gang gebracht door gebruikers te vragen waar de kast zich op dat moment bevond. Via Tweets met Uitgelichte Video werden gebruikers doorgestuurd naar een website waar ze meer informatie konden vinden over aanstaande evenementen en nieuwe -producten.

In Italië lanceerde op de dag dat het evenement in Milaan zou plaatsvinden een Uitgelichte Trend om hieraan massaal bekendheid te geven en om de campagne de hele dag in de spotlights te zetten. Met de hashtag werd terugverwezen naar de gouden jaren van het Italiaanse voetbal, toen het merk hoofdsponsor was van het nationale elftal en de casual stijl van de sportschoenen weer razend populair werd.

Tijdens de evenementen postte Uitgelichte Tweets om gebruikers in realtime tot interactie aan te zetten en de spanning op te bouwen over de komst van de limited-edition. De Uitgelichte Tweets waren Tweets met meerdere foto's, zoals foto's van de verschillende evenementen. Foto's van jonge bezoekers werden gecombineerd met aantrekkelijke close-ups van de -schoenen.

Tijdens de hele campagne maakte optimaal gebruik van de targetingopties van Twitter om ervoor te zorgen dat de campagne bij de juiste doelgroep aansloeg. Met targeting op werd de boodschap gericht op een publiek dat geïnteresseerd was in sportswear en met keywordtargeting werden fans van specifieke sneakers bereikt, zoals en .

Zorg met video voor buzz en interactie.

Door creatief gebruik te maken van Uitgelichte Video en aan Twitter-gebruikers te vragen waar een arcadekast zich bevond, stimuleerde de interactie. Leuke korte video's van mensen die op bekende locaties de retrogame speelden, wakkerden de interesse aan en legden via het nineties-thema de link met .  

Gebruik een Uitgelichte Trend om de bekendheid te vergroten.

lanceerde op de dag van het evenement een Uitgelichte Trend om op het meest effectieve moment bekendheid te genereren. Het bedrijf slaagde erin de zichtbaarheid van de evenementen op Twitter te vergroten en mensen over de hashtag te laten praten, waardoor ook een emotionele band met de doelgroep werd opgebouwd.

Deel evenementen in realtime.

Diadora bood zijn publiek een liveconnectie door tijdens de evenementen Uitgelichte Tweets te publiceren. Dit zorgde voor veel interactie. Het publiek voelde zich betrokken bij de evenementen en kon de campagneactiviteiten in de vijf Europese markten op elkaar afstemmen.

Het succes

De resultaten van de campagne overtroffen de verwachtingen van . De campagne leverde meer dan 200.000 videoweergaven op. De Uitgelichte Tweets, die meerdere foto's bevatten, bleken zeer populair te zijn en hadden op het hoogtepunt een interactieratio van meer dan 50%, ofwel meer dan 300.000 Tweetinteracties.

Met Twitter zijn we erin geslaagd de campagneactiviteiten in verschillende Europese markten aan elkaar te koppelen en de bekendheid van ons merk bij een jonge generatie sportswearfans te vergroten.

Diadora

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon