Casestudy

Desigual zet fans op de voorste rij tijdens de New York Fashion Week

Belangrijkste resultaten

De kans

De New York Fashion Week is een van de grootste mode-evenementen ter wereld en Desigual (), een internationaal kledingmerk uit Barcelona, wilde van de mogelijkheid gebruikmaken om in contact te komen met hun klanten zoals geen ander merk dat ooit heeft gedaan.

Voor een levendige en exclusieve ervaring wilde  hun klanten nog dichter bij de actie brengen door de show te presenteren vanuit het oogpunt van een moderedacteur en tegelijkertijd unieke, speciale toegang bieden tot de beste content uit de modewereld.

De strategie

Om in realtime in contact te komen met klanten en ze de actie van dichtbij te laten proeven, gebruikte  Periscope () om het SS16-catwalkevenement, dat dit jaar de naam 'Learn' had, live te streamen. Met Periscope kon het merk het evenement wereldwijd live uitzenden, terwijl hun volgers op hetzelfde moment konden meedoen en interacties aangaan. Om het bereik van Periscope te vergroten en een hype rondom dit innovatieve streamingevenement te ontketenen, besloot het merk zijn campagne op Twitter ( ) op te splitsen in drie fasen: vóór, tijdens en na de show.

Om mensen enthousiast te maken vóór het evenement daadwerkelijk begon, gebruikte  Uitgelichte Tweets met Website Cards om het verkeer naar het Periscope-account te verhogen en gebruikers aan te moedigen om de app op hun mobiele apparaat te installeren.

Eén dag voor de show en op de dag van de show zelf gebruikte  ook Uitgelichte Tweets met afbeeldingen om de campagne uit te breiden naar het Twitter Audience Platform. Zo werd het bereik van de campagne vergroot tot buiten Twitter en werden mensen eraan herinnerd dat ze realtime-updates konden krijgen over de SS16-show via . De combinatie van Twitter en het Twitter Audience Platform stelde in staat om het bereik van hun campagne zonder extra kosten uit te breiden naar landen zoals Frankrijk, Duitsland en Italië. Het merk profiteerde optimaal van de realtime aard van het platform door het creatief materiaal te vernieuwen en te zorgen dat de Tweets zo relevant mogelijk waren.

Om het gesprek gaande te houden, werden er na de show onder andere videocampagnes gevoerd op Twitter. deelde videohoogtepunten van de catwalk en hield zo ook na de show het gesprek over het evenement gaande.

Profiteer van de hype vóór, tijdens en na de show.

 kreeg meer bekendheid en interactie vergeleken met voorgaande shows door zijn campagne (  ) op te splitsen in verschillende fasen. Met deze strategie kon het merk een week voordat de show begon het gesprek al op gang brengen in de belangrijkste markten en hun doelgroep klaarstomen voor het grote evenement. Bovendien was de campagne ook na de show nog levensvatbaar, doordat gebruikers de stream van de catwalk na de show konden herbeleven.

Pas het product aan je doelstelling aan.

 gebruikte een aantal Twitter-producten in verschillende fasen van de campagne voor een optimale strategie en om specifieke doelstellingen te bereiken. Om de bekendheid te vergroten, werden er Uitgelichte Tweets geplaatst op Twitter en het Twitter Audience Platform. Daarnaast werden gebruikers aangemoedigd om  via een Website Card te downloaden en zorgden ze met een Video Card in de Uitgelichte Tweets voor een hoger aantal videoweergaven van de livestream van de show.

Geef gebruikers een exclusief perspectief met Periscope.

 gaf gebruikers een exclusief perspectief van de show door met de Twitter-app Periscope een livestream van de SS16-show uit te zenden. Evenementen zoals de New York Fashion Week zijn ideaal om ervaringen te delen op het moment dat deze plaatsvinden.

Het succes

Met deze campagne is  de eerste Spaanse retailer die het Twitter Audience Platform gebruikt. Het is bijzonder dat 12% van de algehele impact die  maakte tijdens de New York Fashion Week het resultaat was van gesprekken over Periscope. De campagne werd opgepikt door allerlei internationale nieuwssites, waaronder  en , de belangrijkste Spaanse openbare tv-omroep. Het merk behaalde een hoogste interactieratio van ruim 17% in de campagne na de show en genereerde 10 miljoen weergaven in de belangrijkste Europese markten voor een cost per view van slechts € 0,03.

 was een van de eerste merken ter wereld die een catwalkevenement live uitzond en tegelijkertijd liet zien wat er backstage gebeurde via de Periscope-app. Deze innovatieve manier van live uitzenden gaf gebruikers een nieuwe, rijkere ervaring en hielp het bedrijf zich te vestigen als trendsetter in de modewereld.

Het team

 had  ingeschakeld als socialmediabureau voor het ontwerp en de ontwikkeling van de betaalde campagne.

Merkpenetratie, bekendheid, vind-ik-leuks, verkopen... Uiteindelijk draait de NYFW om het bereiken van een internationaal publiek. Social media is daarvoor het beste hulpmiddel omdat het ons helpt om onszelf tussen de giganten uit de branche te plaatsen.

Dimi Karavasilis (), Senior Social Media Strategist, Desigual

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon