Casestudy

@DairyQueen gebruikt Uitgelichte Video's om goede doelen te steunen met een softijsje

Belangrijkste resultaten

De kans

Dairy Queen (@DairyQueen) werkt al sinds 1984 samen met Children's Miracle Network Hospitals (@cmnhospitals) om geld in te zamelen voor levensreddende behandelingen voor kinderen in de VS en Canada. In het kader hiervan wordt elk jaar #MiracleTreatDay georganiseerd. Tijdens deze dag wordt $ 1 of meer van elke Blizzard Treat (een bekend softijs) die bij een deelnemende @DairyQueen-vestiging wordt gekocht, gedoneerd aan @cmnhospitals.

In de aanloop naar het evenement vorig jaar zocht @DairyQueen naar een nieuwe, creatieve manier om de liefhebbers uit te nodigen een Blizzard Treat te kopen op #MiracleTreatDay en hun vrienden en familieleden over te halen hetzelfde te doen.

"We wilden bereiken dat iedereen in Amerika wist dat #MiracleTreatDay er aan zat te komen", vertelt Jenell Lammers, associate digital marketing manager bij @DairyQueen.

De strategie

@DairyQueen ontwikkelde samen met reclamebureau Barkley (@barkleyus) een krachtige combinatie van Uitgelichte Tweets en tv-commercials om snel naamsbekendheid te genereren.

Enkele dagen voor het evenement begon @DairyQueen buzz te genereren over #MiracleTreatDay door Uitgelichte Tweets te plaatsen met kunstzinnige en informatieve GIF's, afbeeldingen en video's. @DairyQueen-fans, waaronder belangrijke influencers op social media, verspreidden deze boodschappen via Retweets, waardoor het bereik al snel groter werd.

@DairyQueen stimuleerde de gesprekken vervolgens nog meer door vier dagen vóór het evenement een tv-commercial te starten met de hashtag #MiracleTreatDay.

Op #MiracleTreatDay zelf volgde het community engagement team van @DairyQueen de resultaten op Twitter op de voet. Ze zochten naar realtimekansen om persoonlijk de interactie met klanten aan te gaan. Mensen die Tweets over het evenement plaatsten, werden aangenaam verrast door de aangepaste content die ze als reactie van het team ontvingen.

Stimuleer de interactie met rich media.

@DairyQueen gebruikte vrolijke afbeeldingen, aansprekende GIF's en in het oog springende Uitgelichte Video's om volgers op de hoogte te houden over #MiracleTreatDay.

@DairyQueen vroeg mensen bovendien om hun steun te betuigen door een eenvoudige, kleurige badge te retweeten die was afgeleid van de bekende "I voted"-sticker die kiezers in de VS krijgen tijdens verkiezingen.

"Veel mensen schaarden zich achter die Tweet", vertelt Jen Watson, account supervisor bij Barkley. "Mensen konden hiermee op een hele eenvoudige manier hun solidariteit betuigen en de boodschap binnen hun eigen netwerk verspreiden."

Leg contact met influencers om je bereik te vergroten.

Op Twitter zijn talloze beroemdheden en publieke figuren te vinden die graag een goed doel steunen. De #MiracleTreatDay-campagne werd door diverse influencers opgepikt, uiteenlopend van een komiek tot een meteoroloog. Dankzij de Tweets van deze bekende mensen werd de boodschap nog sneller verspreid.

Verras klanten door in real time te reageren.

Op de dag van het evenement verraste het community engagement team van @DairyQueen mensen die over #MiracleTreatDay tweetten door in real time te antwoorden met leuke aangepaste Tweets. Het bedrijf kwam op die manier eenvoudig in contact met enthousiaste klanten, waarmee ze vervolgens snel en op een leuke manier een meer persoonlijke relatie konden opbouwen.

Het team tweette meer dan 750 antwoorden, met 65 aangepaste afbeeldingen en GIF's. @DairyQueen speelde bijvoorbeeld boter, kaas en eieren met een fan die even in de rij stond om een Blizzard te kopen.

Het succes

De resultaten van de #MiracleTreatDay-campagne waren uitstekend en volgens @DairyQueen was Twitter het allerbeste interactieplatform.

De Tweets van het bedrijf genereerden bijna vijf miljoen weergaven en 72.000 vermeldingen van @DairyQueen op Twitter tijdens de campagne.

Klanten waren zo enthousiast over de content dat ze deze op grote schaal deelden. Volgens Lammers was de badge met de tekst "Today, I'm in! #MiracleTreatDay" de op een na meest geretweete content in de geschiedenis van het merk.

Ook de realtimereacties van @DairyQueen bleken bijzonder effectief. Deze hadden een responsratio van 77%, waaruit bleek hoe zeer mensen de persoonlijke aandacht waardeerden.

#MiracleTreatDay kan het verschil maken in het leven van kinderen. We promoten het op social media om er bekendheid aan te geven en om zowel fans als influencers aan te zetten om ook de mensen om hen heen te laten meedoen. Twitter is een fantastisch hulpmiddel om ons doel te bereiken.

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Luisteren en reageren in real time

Twitter is het ideale platform voor klantenservice. Persoonlijke aandacht geven aan klanten loont.

Meer informatie Arrow Right Icon