Casestudy

zamelt met Uitgelichte Trends geld in voor goede doelen voor kinderen

Belangrijkste resultaten

De kans

Commonwealth Bank of Australia () wilde een goodwill-strategie ontwikkelen ter ondersteuning van de Clown Doctors (): een organisatie die de voordelen van lachen gebruikt om zieke kinderen te helpen. Ze wilden een gunstiger merkbeeld en een positiever merkgevoel creëren en vroeg Twitter-gebruikers om een "silly selfie" te maken.

De strategie

Voor elke selfie die met de hashtag  werd geplaatst, doneerde $ 5 aan . Met Uitgelichte Tweets werd een hype gecreëerd rond de campagne en de Uitgelichte Trend zorgde voor betrokkenheid. schakelde de hulp in van merkambassadeurs, zoals cricketspelers Steve Smith () en Michael Clarke (), om met Tweets op de witte lijst de interactie te vergroten.

Werk samen met een lokale en betrokken partner voor een positiever merkgevoel.

gebruikte keywordtargeting als , "cricket" en "my kids" om cricketfans, ouders en verzorgers te bereiken. Daarnaast gebruikten ze targeting op , zoals en om de volgers van Australische cricketprofs en verwante groepen te bereiken. De interessetargeting werd breed toegepast en richtte zich op liefhebbers van sport, entertainment en goede doelen. In de Tweets stonden foto's van beroemdheden die een gek gezicht trokken voor de "silly selfie" en dat zorgde voor interesse vanuit de gemeenschap en voor meer interactie. verzorgde op 1 april ook een segment in het populaire tv-programma "The Project" en verhoogde de donatie naar $ 100 per selfie tijdens de uitzending. Er werd targeting op gesprekken over tv-programma's op Twitter ingezet om het publiek van "The Project" te bereiken.

Profiteer van de kracht van ambassadeurs.

is sponsor van cricketclubs en maakte daarvan gebruik om de bekendheid van de campagne van te vergroten onder een bredere doelgroep. De kracht van Twitter tijdens sportwedstrijden werd duidelijk tijdens de Cricket World Cup 2015 (), toen de ambassadeurs en een bredere doelgroep bereikten en de merkbekendheid onder sportliefhebbers vergrootten.

Vergroot de bekendheid van je campagne met Uitgelichte Trends.

stelde de Uitgelichte Trend zo in dat deze tijdens een kwartfinale van het wereldkampioenschap Cricket op 20 maart werd getoond en zette Tweets van de twee cricketspelers op de witte lijst. Zo werd er nog meer geprofiteerd van de hype en het verwachte momentum.

Het succes

De campagne liep twee weken en in die tijd heeft  meer dan $ 240.000 opgehaald voor  en 4461 foto's ontvangen op Twitter. De Uitgelichte Trend werd 2,92 miljoen keer bekeken en de Tweets die bij de Uitgelichte Trend horen, zagen een interactieratio van 6,8% met een cost per engagement (CPE) van $ 0,40. De bestpresterende Tweet die op de witte lijst stond tijdens de Uitgelichte Trend genereerde een recordinteractieratio van 14%. De campagne leverde de bank een verhoging van 12% op voor het positieve merkgevoel en een verlaging van 8% voor het negatieve merkgevoel vergeleken met de voorgaande maand op Twitter. Tijdens de halfuur durende uitzending van "The Project" werden er op het hoogtepunt 160 nieuwe berichten per minuut geplaatst. Bovendien resulteerde het erin dat  op organische wijze ruim drie uur lang de toptrend was.

Het team

IKON Communications () is een mediabedrijf dat gespecialiseerd is in digitale-mediaoplossingen en de aanschaf van media.

One Green Bean () is een creatief communicatiebedrijf dat gespecialiseerd is in PR, social media en evenementen.

De energie van de Twitter-community tijdens de uitzending van 'The Project' op tv was ongelooflijk. De organische interactie liep als een trein dankzij de kracht van goede content en Twitter, plus het bereik van televisie.

Stuart Tucker, General Manager Brand, Sponsorship & Marketing Services, Commonwealth Bank of Australia

Gebruikte oplossingen

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon