Casestudy

zet Uitgelichte Tweets in om fans te targeten en app-installaties te genereren

Belangrijkste resultaten

De kans

Entertainmentmerk  gebruikte Twitter om de bekendheid te vergroten tijdens de aanloop naar de première van de "Comedy Central Roast van Justin Bieber" op tv. Direct na de  kon  mensen targeten die het over dat evenement hadden en aan deze doelgroep een app-installatieadvertentie weergeven. 

“Vlak voor de première zagen we op alle sociale platforms een enorme toename van de interactie en de opwinding voor dit evenement”, zegt Grace Low, senior manager multiplatform marketing bij Comedy Central. “We wilden zoveel mogelijk mensen naar de première op tv laten kijken en deze mensen tot interactie aanzetten in realtimegesprekken op social media. Om de dialoog op gang te houden, publiceerden we exclusieve content in de Comedy Central-app en we gebruikten Twitter als een kernonderdeel van ons algemene marketingplan voor de Roast.”

De strategie

 gebruikte de exclusieve targetingmogelijkheden van Twitter om fans te bereiken en een installatieadvertentie rechtstreeks in de tijdlijn van deze gebruikers weer te geven. Om fans die de app al hadden geïnstalleerd opnieuw tot interactie aan te zetten, kregen de advertenties een knop “Afspelen”, waarmee mensen via een deeplink rechtstreeks naar de video gingen.

Richt je op het publiek waarbij de kans het grootst is dat het de interactie aangaat met jouw content. 

De campagne gebruikte een combinatie van targeting op trefwoorden, gesprekken over tv en volgers van de Roastee (). Daarnaast werd er getarget op de volgers van de Roasters, zoals , , , , , , , en Roastmaster .

“Met Twitter kunnen we de interactie aangaan met onze fans en in real time deelnemen aan de gesprekken”, zegt Shawn Silverman, vice president brand marketing bij Comedy Central. “Dankzij de nauwkeurige targetingopties van Twitter bereikten we niet alleen fans van Justin Bieber, maar ook fans van de Roasters en mensen die het over de Roast hadden. Zo konden we al die mensen uitnodigen om de app te downloaden.”

Zet tot actie aan met exclusieve content. 

Na de première van de  op Comedy Central kwam er een uitgebreide versie van de special exclusief in de app beschikbaar. 

“Direct na de uitzending van de Roast op tv lieten we exclusief in de app een uitgebreide en ongecensureerde versie zien”, legt Low uit. “We gebruikten keywordtargeting om fans te vinden die naar de special keken en erover tweetten. Op die manier konden we de premium content aanbieden aan een zeer geïnteresseerde doelgroep. Twitter was voor ons het beste platform om deze doelgroep meteen tijdens de gesprekken te bereiken.”

Zet rich media in om de interactie te stimuleren. 

 beschikte over uitgebreide creatieve middelen voor de campagne, zoals eigen beelden van Justin Bieber en foto's van bekende mensen die de Twitter Mirror hadden gebruikt op de rode loper. In het creatieve materiaal voor de Image App Cards gebruikte  foto's van de mensen die als roasters van Bieber optraden en de eigen beelden van Justin Bieber.

“Gebruikers van Twitter bladeren door hun tijdlijn op zoek naar content. Voor ons is dat de plek bij uitstek om onze app te promoten”, zegt Silverman. “We hebben een betrokken publiek op Twitter en met de creatieve materialen in de advertenties kunnen we gemakkelijk aantrekkelijke content weergeven in de tijdlijn van comedyfans die op dat moment graag dingen willen ontdekken.”

Het succes

De Uitgelichte tweetcampagne resulteerde in een gemiddelde cost per install die 66% lager was dan het doel dat  had gesteld. De nauwkeurige targeting leverde een conversieratio van app-clicks naar installaties op van 14,5% en in 24 uur tijd werden er 1,48 miljoen Tweets met  verstuurd.

“We wisten dat het een echt popcultuurding zou worden en we wilden er samen met onze fans bij zijn, op Twitter, pratend over Justin Bieber en de Roast”, vertelt Low. “We hebben miljoenen fans in realtime kunnen bereiken, met een advertentie die op dat moment nog hoogst relevant was. Dat was de sleutel tot het succes van de campagne.”

De productsuite voor mobiele app-promotie van Twitter helpt ons in contact te komen met fans wanneer de kans op interactie met onze Comedy Central-app het hoogst is. De fijnmazige targeting in combinatie met creatief materiaal waarmee exclusieve videocontent in de app werd gepromoot, heeft buitengewone resultaten opgeleverd.

Gebruikte oplossingen

Groei van mobiele app

Laat je mobiele app groeien door je te richten op een betrokken doelgroep die voortdurend nieuwe dingen wil ontdekken.

Meer informatie Arrow Right Icon

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon