Casestudy

Coca-Cola Mexico spreekt muziekliefhebbers aan met realtime content die de naamsbekendheid versterkt

Belangrijkste resultaten

De kans

Coca-Cola México () wilde onder de aandacht brengen dat het een sponsor was van het populaire Mexicaanse muziekfestival Vive Latino en tegelijkertijd met Twitter de naamsbekendheid vergroten onder de ruim 20.000 bezoekers van dit evenement. Door in te haken op de gesprekken, genereerde meer traffic naar de live stream van het evenement op www.coca-cola.tv en slaagde het bedrijf erin zijn online community te vergroten.

De strategie

gebruikte Uitgelichte Tweets met keywordtargeting om gesprekken op gang te brengen tussen gebruikers bij wie de kans het grootst was dat ze geïnteresseerd zouden zijn in het evenement. Op de dag van het festival gebruikte een Uitgelichte Trend met de hashtag om meer bekendheid te geven aan de live stream van het Vive Latino-festival. Daarnaast werden Uitgelichte Tweets met Vines en SnappyTV ingezet, waarmee het bedrijf beelden van de hoogtepunten van het festival kon bewerken en delen. Coca-Cola Mexico was daarmee het eerste bedrijf in Latijns-Amerika dat deze tool in een campagne toepaste.

Bereik je doelgroep met de juiste targeting.

maakte gebruik van Uitgelichte Tweets om buzz te genereren en gesprekken tussen de festivalgangers op gang te brengen. Met targeting op specifieke keywords richtte het bedrijf zich op fans van bepaalde bands, zoals en . Daarnaast werden gebruikers getarget die geïnteresseerd waren in bepaalde muziekgenres, zoals alt-rock, punkrock en pop.

Vang de aandacht van je doelgroep en hou deze vast.

Om de aandacht van de doelgroep te vangen en voor, tijdens en na het festival gesprekken te genereren, gebruikte het merk een Uitgelichte Trend met de hashtag , die meer dan 9,7 weergaven opleverde.

Op belangrijke momenten zette bovendien Uitgelichte Tweets met Vines in om de spanning verder op te bouwen, de gesprekken te stimuleren en de traffic naar de live stream van het evenement een extra boost te geven.

Gebruik innovatieve tools om de interactie te stimuleren.

was het eerste bedrijf in Latijns-Amerika dat gebruikmaakte van SnappyTV, een tool waarmee het videobeelden van de hoogtepunten van het festival kon bewerken om ze vervolgens direct met het publiek te delen. Dankzij de boeiende fragmenten die op deze manier werden gedistribueerd, kon de doelgroep de beste momenten in realtime meebeleven. Het bedrijf kon zo op een geheel nieuwe manier met zijn volgers communiceren en veel extra interactie genereren. De Uitgelichte Video bereikte een piek van meer dan 123.000 weergaven en werd een miljoen keer gezien.

Het succes

Voor de campagne werden 3,14 miljoen weergaven en 59.600 interacties geregistreerd, met een CPE (cost per engagement) van $ 0,30. De Uitgelichte Trend zorgde voor meer dan 9,7 miljoen weergaven en bijna 17.000 vermeldingen. trok meer dan 10.000 nieuwe volgers aan en kreeg 4818 vermeldingen. De Uitgelichte Tweet waarin ze SnappyTV gebruikten, leverde 123.000 weergaven op en werd een miljoen keer afgespeeld, met een CPV (cost per value) van $ 0,37.

Opmerking van de redactie: het Vine-archief is een tijdcapsule van alle content die van 2013 tot 2017 op vine.co is geplaatst en met de Vine Camera kan nu iedereen korte, doorlopende video's maken en op Twitter plaatsen.

Door onze eerdere ervaring met Twitter kunnen we nu innovatieve strategieën opzetten om de betrokkenheid van onze doelgroep te versterken. Voor het Vive Latino-festival wilden we iets nieuws proberen: SnappyTV. Het was geweldig om te zien hoe onze doelgroep reageerde toen we met realtime content kwamen. Daardoor lukte het ons om de concurrentie vóór te blijven tijdens het evenement.

Gustavo Ortega (), Interactive and Media Manager, Coca-Cola Mexico

Gebruikte oplossingen

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon