Casestudy

gebruikt Twitter Amplify om populariteit te genereren onder hockeyfans

Belangrijkste resultaten

De kans

Tijdens het junior wereldkampioenschap hockey wilde (), Canadian Tire () voor buzz zorgen door de hype rondom de race van Team Canada voor het goud in hun voordeel te gebruiken. wilde hun naamsbekendheid vergroten en geld inzamelen voor , een initiatief van Jumpstart () om meer kinderen hockey te laten spelen. Als gezamenlijk initiatief van en wil Big Play in de komende drie jaar 30.000 kinderen aanmoedigen om hockey te gaan spelen. Om Canadezen aan te moedigen het goede doel te steunen en de belangstelling te wekken van mogelijke klanten werd het junior wereldkampioenschap ingezet als lanceerplatform voor naamsbekendheid en interactie. Hiervoor deelde  live, realtime video's van het 11-daagse hockeytoernooi, gemaakt door mediapartner The Sports Network ().

De strategie

Tijdens de live uitzending van de gebruikte, Twitter Amplify om exclusieve, realtime video's te delen, die gemaakt zijn door . Met Twitter Amplify kunnen mediabedrijven en merken het spektakel op tv vastleggen en dit delen met hun fans en doelgroepen op Twitter. ging met de Uitgelichte Trend de interactie aan met hun fans en zei aan een donatie toe van $ 0,25 per vermelding. Om onder een geschat publiek van 7,1 miljoen kijkers tijdens de epische wedstrijd voor de gouden medaille tussen Canada en Rusland nog extra momentum te creëren, verhoogde het merk zijn donatie naar $ 0,50 per - vermelding. genereerde interesse van kijkers met video's van -speler Connor McDavid, die berichten over het belang van hockey deelde met jonge Canadezen.

Bereik de juiste gebruikers met keywordtargeting.

Door op trefwoorden als "hockey," "sport," en "Canada," te targeten kon het merk interesse genereren van sportfans, actieve Canadese gezinnen en belangrijke beïnvloeders. gebruikte de Uitgelichte Trend   en Twitter Amplify om live herhalingen van de wedstrijd te delen met merkvermeldingen van . Hiermee bereikten ze hun doelgroep met sportliefhebbers.

Onderhoud interactie met je doelgroep met rich media op het juiste moment

Tijdens het toernooi gebruikte  Twitter Amplify om op het juiste moment herhalingen te delen die samengesteld waren door  en Snappy TV. Hiermee kon het merk aansluiten bij  en een grotere doelgroep met sportliefhebbers bereiken die in de wedstrijd geïnteresseerd waren of erover spraken. Canadian Tire volgde zijn volgers nauw op de voet en bouwde momentum met nieuwe, realtime videocontent en meerdere Tweets per wedstrijd die goed door de kijkers werden ontvangen.

Gebruik sterke profielnamen om naamsbekendheid van goede doelen te vergroten. 

Door gepromote video met merkvermeldingen en gesponsorde atleten zoals captain Connor McDavid () van    in te zetten, creëerde een persoonlijke band met kijkers en moedigde fans aan te retweeten om zo toekomstige hockeyspelers te steunen. onderstreepte de reis van de spelers van om de zichtbaarheid van  en goede doelen te vergroten. Het merk creëerde een hype om Canada's nationale sport en zijn spelers met te ondersteunen.

Het succes

 bleek erg populair en werd synoniem met het populaire en . Twitter Amplify stond toe om interactie aan te gaan met een massale doelgroep sportliefhebbers door middel van tv-clips en gepromote video´s met merkvermeldingen, die meer dan 500.000 keer werden bekeken. Het merk genereerde een interactieratio van 7,2% met 16.400 vermeldingen van de  hashtag. Naast de viervoudige toename in volgers leidde de campagne ook tot drie keer zoveel accountvermeldingen dan voorheen. Hieronder waren vermeldingen van belangrijke beïnvloeders te vinden zoals die van de Canadese premier Stephen Harper.  zamelde meer dan $ 45.000 in voor .

Het team

TSN () is een tv-sportnetwerk in Canada.

Touché! is een van Canada's grootste mediabureau's dat uitblinkt in strategisch denken.

Twitter is een enorme hulp op onze weg naar de wereldtop van digitale detailhandels... En dankzij de ongeëvenaarde kracht van Twitters realtime platform waarmee we een interactie met onze klanten kunnen aangaan rondom het -initiatief, kunnen we de kracht van sport... in de komende drie jaar met meer dan 10.000 kinderen delen.

, Senior VP of Marketing, Canadian Tire

Gebruikte oplossingen

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon