Casestudy

Audiomerk JBL luistert naar muziekliefhebbers met Twitter Audience Platform

Belangrijkste resultaten

De kans

JBL (@JBLaudio) wilde naamsbekendheid vergroten onder muziekliefhebbers tijdens de belangrijkste culturele evenementen.

“Ook al is ons merk al bijna 70 jaar oud, we hebben een aantal sterke concurrenten,” legt Dave Spinato, algemeen directeur digitale marketing en social media, uit op @JBLaudio. “We moeten in de digitale en sociale omgeving enorm innovatief zijn om naamsbekendheid te genereren.”

De strategie

@JBLaudio gebruikte het Twitter Audience Platform om het bereik te vergroten en de aandacht van de doelgroep te trekken tijdens het Coachella Valley Music and Arts Festival en de NBA Playoffs.

Het Twitter Audience Platform bestaat uit duizenden merkveilige, mobiele apps waarop Twitter Ads-advertenties kunnen worden geplaatst. Als adverteerders zich aanmelden, kunnen zij hun Uitgelichte Tweets en Uitgelichte Video's targeten op gebruikers van mobiele apps. Hiermee kunnen merken het bereik onmiddellijk vergroten en in contact komen met de consumenten die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zullen zijn in hun producten.

Vind je publiek.

Het Twitter Audience Platform biedt adverteerders de mogelijkheid om mobiele app-gebruikers te targeten op apparaat, locatie, geslacht en interesses. Deze krachtige targetingopties stelden @JBLaudio in staat om tijdens de NBA Playoffs en het Coachella Valley Music and Arts Festival muziekliefhebbers, evenementenbezoekers en sportfans direct te bereiken.

“Hoe preciezer we kunnen targeten, hoe beter het is. Ons doel is om mensen te bereiken die een echte passie hebben voor muziek, niet alleen de toevallige luisteraars. Dat betekent dat we op zoek moeten naar diepere inzichten en de audiofielen, de loyale evenementenbezoekers en de grote sportfans moeten vinden”, zegt Spinato.

 @JBLaudio targette bijvoorbeeld deze advertentie voor draagbare bluetooth speakers op mobiele app-gebruikers die geïnteresseerd zijn in Coachella.

Trek de aandacht van je klanten.

Als Uitgelichte Tweets en Uitgelichte Video's in mobiele apps verschijnen, worden ze op volledige schermgrootte vertoond. Hierdoor is de kans groter dat gebruikers er iets mee gaan doen.

@JBLaudio kwam erachter dat een simpele, relevante foto van hoge kwaliteit voor een getargete groep gebruikers op het Twitter Audience Platform genoeg was om hen te laten doorklikken.

“We konden meer mensen bereiken die ons in het verleden niet kenden en interacties aangaan op apparaten die we normaal niet gebruiken”, zegt Spinato. “Het gaat erom de aandacht van die nieuwe groepen te trekken op een groter aantal apparaten”.

Resultaten beoordelen en optimaliseren.

Zoals de meeste adverteerders begon @JBLaudio met het vertonen van hun bestaande Uitgelichte Tweets en Uitgelichte Video's op het Twitter Audience Platform. Toen ze eenmaal de eerste positieve resultaten zagen, wilden ze graag nieuwe afbeeldingen en teksten uitproberen.

Spinato merkt op dat het Twitter Audience Platform gedetailleerde rapportage biedt, wat realtime optimalisatie gemakkelijk maakt.

Het succes

Met het Twitter Audience Platform genereerde @JBLaudio aanzienlijke interactie en extra bereik.

“Met de campagnes op het Twitter Audience Platform behaalden we een interactieratio die 15 keer zo groot was als het branchegemiddelde en 70% extra bereik. Het was bijzonder om deze toename te zien naast de geweldige interactie”, zegt Spinato.

De campagne was ook kostenefficiënt met een gemiddelde cost per engagement van $ 0,13.

Het concept van het Twitter Audience Platform is briljant — we tweeten hoe dan ook, maar dit hele nieuwe platform zorgt voor een verhoging en optimalisering van de interactie met een erg waardevol segment van onze bestaande en potentiële klanten.

Dave Spinato (@DazzlingDave), Global Director of Digital Marketing and Social Media, Harman

Gebruikte oplossingen

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon

Op grote schaal optimaliseren

Twitter maakt multitasking gemakkelijk. Het biedt gestroomlijnde manieren om campagnes te bewerken, aan te passen en te beheren, en de schaal te vergroten.

Meer informatie Arrow Right Icon