Casestudy

Een ondergoedmerk promoot kennis over kanker bij mannen met Uitgelichte Accounts

Belangrijkste resultaten

De kans

In 2014 werd in heel Canada naar schatting bij 1000 mannen zaadbalkanker geconstateerd. Dit is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in de leeftijd van 15 tot 29 jaar. Het Canadese ondergoedmerk Stanfield's () wilde de bekendheid van deze aandoening vergroten en tegelijkertijd het merk promoten en jongere consumenten betrekken in een dialoog. Het bedrijf wilde Twitter gebruiken om meer traffic naar hun website te krijgen om op die manier de omzet te verhogen en een grotere groep trouwe volgers op te bouwen.

De strategie

 ontwikkelde samen met Mark McIntyre, die zaadbalkanker overleefde, een Twitter-campagne die Mark volgde terwijl hij als streaker door Canada trok. Mark droeg daarbij elke dag een andere onderbroek van het merk Stanfield's om te laten zien hoe comfortabel en duurzaam de producten van dit merk zijn. gebruikte in die campagne Uitgelichte Video, met video's die eenvoudig met één tik konden worden afgespeeld, waardoor meer kijkers werden gegenereerd. Daarnaast gebruikte het bedrijf de Uitgelichte Trend  om de steun van gebruikers te krijgen; Uitgelichte Accounts en Uitgelichte Tweets met grappige foto's en Vine-video's om de bekendheid en het bereik zoveel mogelijk te vergroten. Om de interactie te stimuleren daagde het bedrijf gebruikers uit om ook hun broek te laten zakken en hun eigen streakfoto's of Vines te tweeten.

Optimaliseer het bereik van je campagne met Twitter Ads.

 gebruikte Uitgelichte Accounts om nieuwe volgers aan te trekken en het aantal volgers te vergroten. Met de Uitgelichte Trend  werd de interesse gewekt van de doelgroep, mannen in de leeftijd tussen 20 en 34 jaar. Met keywordtargeting werd getarget op trefwoorden zoals "streaken," "ondergoed," "goede doelen" en "avontuur". Hiermee genereerde het bedrijf bovendien de belangstelling van een groter publiek. Met hun Uitgelichte Video's publiceerde in het oog springende content om te zorgen dat hun boodschap zoveel mogelijk werd gedistribueerd en gedeeld. Met Vines en interactieve gesprekken schiep het merk een realtime-, persoonlijke band met gebruikers, waardoor de merkbekendheid en de interactie werden vergroot.

Trek de aandacht met grappige of slimme content.

Stanfield's maakte op een slimme manier gebruik van humor om met realtime-content een ernstige zaak onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Het bedrijf kreeg er trouwe klanten bij door een grappige en inspirerende campagne, waarin het verhaal werd verteld van oud-kankerpatiënt Mark McIntyre, die als streaker door Canada trok en bij diverse populaire evenementen veel aandacht trok door alleen in zijn  tighty whities of -boxershorts te verschijnen.

Zet gebruikers tot interactie aan met een duidelijke call-to-action.

 riep consumenten op om hun kleren uit te trekken en in het openbaar "als een razende rond te rennen" om Mark te steunen en geld op te halen voor de Canadian Cancer Society . Als incentive gaf het bedrijf Twitter-gebruikers die $ 50 of meer ophaalden voor , een gratis  "gitch" (slang voor ondergoed in Canada). Voor elke keer dat werd gedeeld, doneerde $ 1 aan de , tot een bedrag van $ 25.000. Ook vroeg het bedrijf volgers om stanfields.com te bezoeken en Mark uit te dagen om op nieuwe plekken te streaken.

Het succes

Door realtime-, grappige content te maken die het merk aan een goed doel verbond, zorgde voor veel positief sentiment en een aanzienlijke toename van de gesprekken. Met unieke -content realiseerde een stijging van 374% in het verkeer naar stanfields.com. Uitgelichte Tweets zorgden voor buzz onder getargete gebruikers en dit leverde 405% nieuwe gebruikers op de website op en meer dan 52 miljoen weergaven. Door de steun aan de liet het bedrijf zien zijn sociale verantwoordelijkheid serieus te nemen. Het wist $ 25.000 binnen te halen voor het goede doel.

Het team

Reclamebureau John St. () uit het Canadese Toronto verzorgt strategische planning, ontwerp, experiëntiële, digitale en andere reclame en advertenties voor social media. Het bedrijf organiseerde samen met PR-bedrijf Environics () en merkspecialist Smak () -events.

Opmerking van de redactie: het Vine-archief is een tijdcapsule van alle content die van 2013 tot 2017 op vine.co is geplaatst en met de Vine Camera kan nu iedereen korte, doorlopende video's maken en op Twitter plaatsen.

De manier waarop we mensen bij de campagne hebben kunnen betrekken, was een groot succes. De koppeling van een creatief idee aan een strategische kans bleek uitstekend te werken en heeft de klant geen windeieren gelegd.

Adam Ferraro (), Digital Content Strategist, John St. Advertising

Gebruikte oplossingen

Websiteverkeer en conversies

Ken de uitdagingen van het mobiele tijdperk en krijg betere resultaten door conversies op alle platforms te stimuleren.

Meer informatie Arrow Right Icon

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon