Casestudy

Een reis-app slaat zijn vleugels uit met mobiele app-promotie

Belangrijkste resultaten

De kans

De website van Aviasales (), een Russische zoekmachine voor reizen, had voldoende bezoekers. Het bedrijf realiseerde zich echter dat mobiel het snelst groeiende zoek- en boekingskanaal is. Daarom wilde het zijn klanten het gemak bieden van een mobiele app. Het bedrijf zocht een kosteneffectieve manier om met onafhankelijke reizigers te communiceren, nieuwe gebruikers aan te trekken en het gebruik van hun app een boost te geven. De keus viel op Twitter.

De strategie

 gebruikte mobiele app-promotie van Twitter om onafhankelijke reizigers in Rusland te targeten die de wereld wilden ontdekken. Hun Uitgelichte Tweets bevatten Image App Cards met foto's van bestemmingen en vliegtuigen. Gebruikers werden erop gewezen dat ze korting konden krijgen door vluchten vroeg te boeken.  maakte gebruik van interessetargeting, keywordtargeting en ing om in contact te komen met gebruikers bij wie de kans het grootst was dat ze geïnteresseerd zouden zijn in de app.

Gebruik de Image App Card voor sterke visuele elementen met een duidelijk voordeel.

 gebruikte de Image App Card om aantrekkelijke foto's te laten zien en tegelijkertijd een naadloze gebruikerservaring te bieden. De Image App Cards bevatten een grote afbeelding en een sterke call-to-action. Gebruikers hoefden alleen maar te klikken om de app te downloaden, zonder dat ze Twitter hiervoor hoefden te verlaten.  paste de tekst van hun Tweets aan om gebruikers een specifiek voordeel te bieden, namelijk de mogelijkheid om vroeg te boeken met korting. 

Definieer en verfijn de doelgroep.

Door effectieve targeting bereikte  een breed publiek dat gevoelig was voor hun boodschap. Het bedrijf gebruikte trefwoorden die betrekking hadden op vakantie en reizen, zoals "romantisch weekendje", "reizen naar Europa" en "Valentijnsdag". Bij de targeting van werden namen van regionale luchthavens en luchtvaartmaatschappijen gebruikt, zoals . Bij de interessetargeting paste  een breed scala aan opties toe, uiteenlopend van muziek en technologie tot politiek en actualiteiten. Op die manier zorgden ze ervoor de hele markt van veelvuldige, onafhankelijke reizigers te bestrijken. De instellingen werden tijdens de campagnes aangepast op basis van de resultaten.  

Hou de resultaten bij en pas je campagne aan.

Het succes van de campagne van was vooral te danken aan het feit dat het bedrijf de reacties en de installaties door de verschillende doelgroepsegmenten nauwlettend in de gaten hield via het Twitter-dashboard. Door de campagne op basis van deze resultaten telkens weer aan te passen, slaagde  er in de meest effectieve Uitgelichte Tweets bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Het bedrijf kreeg hierdoor een nieuwe groep klanten bestaande uit Twitter-gebruikers en de cost per install daalde.

Het succes

De Uitgelichte Tweets van werden drie miljoen keer bekeken. Het aantal abonnees op de Aviasales-website steeg met 400%, terwijl het aantal app-installaties dankzij de Image App Cards met 16% toenam. Een CPI (cost per install) van € 1,83 liet bovendien zien dat  een kosteneffectieve manier had gevonden om nieuwe gebruikers aan te trekken en het downloaden van hun app een boost te geven.

Het team

 werkte nauw samen met Httpool (), een internationaal cross-channel advertentienetwerk dat zich vooral richt op markten buiten de Verenigde Staten en West-Europa.

Twitter is voor ons een heel belangrijk kanaal geworden om nieuwe gebruikers van onze mobiele app aan te trekken. Met name dankzij de unieke targetingmogelijkheden die Twitter biedt, kunnen wij de beste doelgroepen vinden en efficiënt adverteren.

Ivan Kozlov (), VP Mobile Products, Aviasales

Gebruikte oplossingen

Groei van mobiele app

Laat je mobiele app groeien door je te richten op een betrokken doelgroep die voortdurend nieuwe dingen wil ontdekken.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon