Casestudy

Internationale snoepfabrikant behaalt goede resultaten met Uitgelichte Video

Belangrijkste resultaten

De kans

Mondelēz International is een internationale fabrikant van voedingsmiddelen, dranken en zoetwaren. Ze wilden hun vernieuwde Mandolin-chocoladerepen opnieuw introduceren, hun bekendheid onder consumenten vergroten en de publieke perceptie van hun zoetwaren veranderen van "zeldzame traktatie" naar "dagelijks genietmoment". Op zoek naar een jonge doelgroep die goed op de hoogte is van de technologie kwamen ze terecht bij Twitter en creëerden ze het Twitter-account . De uitdaging was om een hype te creëren, volgers in Egypte te krijgen en de boodschap te delen met een breed publiek.

De strategie

 gebruikte een Uitgelicht account om de organische weergaven en verdiende mediaweergaven van Uitgelichte Video's met autoplay te maximaliseren. Videocontent werd direct op de Twitter-feeds van gebruikers afgeleverd. De targeting werd aangepast aan specifieke Uitgelichte Video's en gericht op een passende mannelijke of vrouwelijke doelgroep om de relevantie en interactie te verhogen.

Gebruik rich media om interactie te stimuleren.

Het bedrijf creëerde een aantal video's van 90 seconden over een centraal thema: of je je leven nu wel of niet leuk vindt, van een Mandolin-reep kun je altijd genieten. In de video's komen beroemdheden en situaties voor waar de doelgroep zich makkelijk mee kan identificeren. Deze video's, die ook als tv-reclame werden ingezet, vergrootten de interesse van de doelgroep en werden op Twitter veel gedeeld. voegde tevens exclusieve videocontent voor Twitter toe, waarmee ze nog hogere interactieratio's bereikten.

Verbreed je targeting om een grotere doelgroep te bereiken.

 gebruikte brede targeting om zo veel mogelijk klanten te bereiken. Voor de Egyptische doelgroep gebruikten ze geografische targeting. Voor een aantal video's werd er ook op geslacht getarget, omdat deze waren gecreëerd om specifiek mannen of vrouwen aan te trekken.

Gebruik creatieve hashtags.

gebruikte verschillende hashtags om positieve associaties te creëren en om de doelgroep te stimuleren na te denken en te praten over verschillende onderwerpen. Een paar voorbeelden van gebruikte hashtags zijn , en .

Het succes

De campagne van presteerde ruim boven de van tevoren gestelde KPI's. Hij genereerde 4602 volgers, kwam 40% boven de KPI uit en had een gemiddelde cost per follower van $ 0,20. De campagne overtrof de KPI voor de interactieratio voor Uitgelichte Tweets van 2,3–3%.  bereikte interactieratio's van meer dan 4% op alle Tweets en een interactieratio van 9,12% voor de best presterende Tweet.

Het team

Starcom Mediavest Group () is een toonaangevend wereldwijd marketingnetwerk dat gedeelde menselijke ervaringen creëert die ten goede komen aan hun klanten.

We zochten naar een ander medium waar Mandolin aanwezig kon zijn, zijn doelgroep kon vinden en buzz kon genereren met hun controversiële toon. En daarvoor kozen we Twitter! Dat was duidelijk de juiste keuze omdat we met een minimaal budget op heel succesvolle wijze al onze KPI's konden overtreffen.

Asmaa Hassan (), Senior Executive - Social, Starcom Mediavest Group

Gebruikte oplossingen

Het bereik vergroten

Tweets zijn overal. Laat ook jouw merk profiteren van dit gigantische, internationale realtime bereik.

Meer informatie Arrow Right Icon

Creatief canvas

Merken communiceren elke dag weer op unieke en creatieve manieren met gebruikers op Twitter. Dat kun jij ook doen.

Meer informatie Arrow Right Icon