Casestudy

Een gaming-app haalt early adopters binnen met de hulpmiddelen voor mobiele app-promotie van Twitter

Belangrijkste resultaten

De kans

De Duitse app-ontwikkelaar LOTUM wilde in het VK en in de VS snel een groot aantal early adopters voor hun game  verwerven. De doelgroep voor  bestond uit de goed bereikbare digitale generatie, die ze op grote schaal met Twitter konden bereiken.

De strategie

LOTUM gebruikte de mobiele app-promotiesuite van Twitter voor een grote burstcampagne. Daarbij wordt er binnen een kort tijdsbestek een groot aantal campagnes gelanceerd. Zo wordt de publiciteit en de hoeveelheid nieuwe installaties binnen de doelgroepen gemaximaliseerd. LOTUM gebruikte keywordtargeting, interessetargeting en targeting op om een voornamelijk jonge en interactieve, mobiele doelgroep te bereiken. Door live installatiegegevens te volgen met Twitter Analytics kon het bedrijf de targeting en creatieve materialen snel optimaliseren.

Pak het groots aan met een uitgebreide burstcampagne.

 kwam in de VS en in het VK in de app-top-10 van iTunes terecht door een grote burstcampagne. Tijdens deze campagne werden er talrijke doelgroepen tegelijk getarget, zodat grote aantallen Twitter-gebruikers de app installeerden binnen een kort tijdsbestek. Meer installaties betekenden meer gespeelde spelletjes, wat weer leidde tot mond-tot-mondreclame. Met deze enorme buzz werd sneller en op meer plaatsen bekend.

Stimuleer interactie met vragen en humor.

Omdat het een app met grappige quizvragen is, kon  de al bestaande content gebruiken om op Twitter interactie te stimuleren. Ze stelden vragen uit het spel met Image App Cards. Met dit voorproefje van de app moedigden ze Retweets aan, wat het organische bereik vergrootte en het voor gebruikers makkelijker maakte om de app met één klik te installeren. 

Target een ontvankelijke doelgroep.

Omdat  gebruikers uitdaagt om te laten zien hoe goed ze hun familie en vrienden kennen, bereikten ze potentiële appgebruikers door te targeten op trefwoorden als "vriend," "bff," "besties," "vriendje" en "vriendin."

Om een jonge doelgroep te bereiken die graag nieuwe apps wil uitproberen, targette het bedrijf of populaire sociale apps die vertegenwoordigd zijn op Twitter. Ze targetten ook veelvoorkomende interesses van jongere doelgroepen, zoals cafés en clubs, dj's, popmuziek, films en tv, en uiteraard mobiele en online gaming.

Het succes

LOTUM's CPI voor  was op Twitter 30% lager dan op andere advertentiekanalen. Tijdens de eerste campagnes van  in het VK en de VS waren er momenten dat Twitter-gebruikers 50% uitmaakten van het totale volume. Bijna 75% van de Twitter-gebruikers die de handleiding van doorlopen hadden, maakten daarna een account aan in de app. En  kwam in de app-top-10 van iTunes in zowel het VK als de VS.

Twitter heeft een belangrijke rol gespeeld in het bereiken van de algemene top-10 voor iPhone in de VS en in het VK... Het hele proces verliep vlekkeloos, van de integratie van onze trackingtool met het dashboard van Twitter tot het opstellen van de campagnes en de campagneoptimalisatie.

Jens Abke, medeoprichter en CEO van LOTUM

Gebruikte oplossingen

Groei van mobiele app

Laat je mobiele app groeien door je te richten op een betrokken doelgroep die voortdurend nieuwe dingen wil ontdekken.

Meer informatie Arrow Right Icon

Doelgroeptargeting

Jij wilt dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt. Met de targetingopties van Twitter zorg je ervoor dat dat ook lukt.

Meer informatie Arrow Right Icon