Analyses van campagnes

Kennis is macht. Zorg dus dat je precies weet wat wel en niet werkt.

Wanneer je een merk wilt opbouwen of een product of dienst onder de aandacht wilt brengen, kan elk woord, elke foto, elke video en elke volger een impact hebben op het succes van je inspanningen. De campagne-analyses van Twitter geven je inzicht in wat je doelgroep doet met de content die je op Twitter deelt en hoe de acties van die doelgroep de groei van jouw bedrijf stimuleren.

In je dashboard voor Tweetactiviteit vind je variabelen voor elke afzonderlijke Tweet die je maakt. Hier zie je in een oogopslag hoe vaak Twitter-gebruikers elke Tweet hebben gezien, geretweet en beantwoord, en leuk hebben gevonden. Hieruit kun je afleiden wat bij jouw doelgroep het beste aanslaat, zodat je in het vervolg vergelijkbare content kunt tweeten. Deze inzichten zijn ook nuttig om een contentkalender te maken voor je Twitter-account.

Op de startpagina van je analytics.twitter.com-account vind je een algemeen overzicht van de statistieken die van maand tot maand worden bijgehouden. Je ziet hier je best presterende Tweets en wie de beïnvloeders zijn in jouw netwerk. Je kunt eenvoudig je resultaten vergelijken met andere Twitter-campagnes, seizoensinitiatieven of trends. Dit overzicht is ook handig om potentiële partners en invloedrijke bondgenoten in jouw netwerk te vinden.

Raadpleeg je campagnedashboard voor een diepgaand inzicht in de prestaties van je Uitgelichte Tweets. Dit dashboard bevat gedetailleerde prestatiegegevens, of je nu de merkbekendheid wilt vergroten, meer verkeer naar je site wilt halen of je mobiele app wilt promoten.

De startpagina van ons account geeft ons snel inzicht in wat er werkt en waar we mogelijk meer content voor kunnen maken omdat het aanslaat bij onze doelgroep."

, Ecommerce & Marketing Director, RockCreek

Manieren om dit probleem op te lossen

Dashboard voor tweetactiviteit

Bevat tweetgegevens waarmee je je prestaties op Twitter kunt optimaliseren. Je kunt deze inzichten gebruiken om je contentstrategie voor zowel betaalde als organische Tweets en content te stroomlijnen.

Campagnedashboard

Zet je campagnegegevens in de schijnwerpers. Meet de prestaties van je campagnes aan de hand van verschillende variabelen en krijg waardevolle inzichten die je kunnen helpen je uitgaven en contentstrategie te optimaliseren.

Analyses voor je account

Met Twitter Analytics zie je hoe je je bedrijf kan laten groeien door content te delen op Twitter. Hou over langere tijd statistieken bij en ontdek welke Tweets het best presteren en wie in je netwerk influencers zijn.