Luisteren en reageren in realtime

Bied meteen, uitstekende, persoonlijke service aan klanten.

De 0800-nummers zorgden decennia geleden voor een revolutie in de klantenservice. Klanten konden opeens gratis, vanuit hun luie stoel, persoonlijk met een medewerker praten. Inmiddels hebben we ook e-mail, chat, de spraakcomputer en de klantenservice via mobiel om van waar dan ook ter wereld in contact te komen met een bedrijf. Klantenservice op Twitter is de volgende stap. Hiermee kunnen alle consumenten, niet alleen bestaande klanten, online, openbaar en in realtime contact leggen met bedrijven.

Twitter is 's werelds grootste en beste focusgroep, waar je in realtime feedback kunt krijgen van klanten. Twitter geeft bovendien een ongekend inzicht in wat mensen echt willen en hoe ze zich gedragen. Klantenservice is de nieuwe vorm van marketing en Twitter is de beste plek hiervoor. Interacties met klanten op Twitter zijn sneller en kosten 80% minden dan telefonische interacties. Bovendien vinden klanten het heel prettig om via Twitter geholpen te worden omdat ze dan niet eerst een heel menu hoeven af te luisteren.

Wanneer je een klant op ons platform in positieve zin verrast, kan de hele wereld hierbij meekijken. Door te laten zien dat je problemen snel kunt oplossen en daarbij je merktaal toe te passen, krijg je op een eenvoudige manier trouwe klanten en verbeter je de reputatie van je merk. Het enorme bereik en de versterking op Twitter zorgen ervoor dat de impact van je gesprekken aanzienlijk wordt vergroot, omdat deze op het hele platform kunnen worden gedeeld en in andere media kunnen worden opgenomen.

Het mobiele platform in de breedste zin van het woord wordt een steeds belangrijkere bron van informatie voor klanten én merken. Door te luisteren en interacties aan te gaan, kunnen we waardevolle klantinformatie verzamelen die duidelijk maakt welke kant we in de toekomst op moeten."

, Chief Marketing Officer, McDonald’s USA

Manieren om dit probleem op te lossen

Feedback van klanten

Maakt het eenvoudig om direct na een privégesprek met een klant feedbackvragen te stellen.

Meer informatie

Download het draaiboek voor klantenservice op Twitter voor meer informatie.

Downloaden