Zorg voor merkaanwezigheid

Bouw een merk op dat mensen interesseert.

Mensen komen naar Twitter om met anderen te communiceren, zich te uiten en content te ontdekken. Contact met merken en het ontdekken van nieuwe producten en diensten horen daar ook bij. Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat de organische content van je merk interactie uitlokt bij volgers en de meeste impact krijgt op de tijdlijn van Twitter.

Eerst moet je duidelijk maken wat het doel van je merk is en welke positie het in de markt inneemt. Definieer je waarde en integreer deze in je content, zodat je boodschappen beter overkomen. Zorg dat je je doelgroep kent. Dit levert thema's en ideeën op voor de beste content. Zo kun je ook op een authentieke manier inspringen op persoonlijke momenten en grotere culturele evenementen die voor die groep relevant zijn.

Je content moet de aandacht vasthouden. Tweets met video's, GIF's en foto's leveren meer interactie op dan Tweets die alleen tekst bevatten. Je visuele verhaal wordt gevarieerder als je verschillende indelingen gebruikt en video's die automatisch worden afgespeeld. Met hashtags breng je eenheid in de content van je merk of een bepaalde campagne en stimuleer je de ontdekking.

Denk eraan dat korte, beknopte tekst het beste werkt. Het magische getal voor Tweets is 100 tekens. Bij meer tekens wordt de interactie aanzienlijk minder. Hou je feed goed in de gaten en reageer meteen op vragen en opmerkingen. Merkambassadeurs zijn ook belangrijk in je antwoorden. Erken ze en zet ze in het zonnetje om nog meer loyaliteit en verdiende weergaven te krijgen.

De toekomst van digitale creativiteit ligt in visuele storytelling: het vertellen van een verhaal in foto's en video's, ongeacht de lengte, en met weinig of geen woorden. De ontwikkeling naar een-op-eencommunicatie zet door en de reactiesnelheid op belangrijke culturele momenten wordt belangrijker dan ooit."

Antonio Lucio (), Chief Marketing and Communications Officer, HP

Manieren om dit probleem op te lossen

Brand Hub

Ontdek welke rol jouw merk speelt in lopende gesprekken, wat mensen te zeggen hebben over je merk en onder welke doelgroepen de meeste interactie plaatsvindt, zodat je je merk nog beter kunt promoten op Twitter.

Volgerscampagne

Een community van waardevolle volgers met een hoge betrokkenheid is essentieel als je optimaal wilt profiteren van je aanwezigheid op Twitter. Volgers zien en retweeten je content, reageren erop en delen het met anderen.

GIF's en foto's

Voeg gemakkelijk leuke GIF's en foto's toe aan Tweets en privéberichten van je merk. Met de GIF-knop in een Tweet, antwoord of privébericht open je een portal waarin je leuke GIF's kunt selecteren om met je klanten te delen.

Gebeurtenistargeting

Ontdek, plan en start snel en eenvoudig gebeurtenissen op Twitter. Blader eerst door de gebeurteniskalender op ads.twitter.com/events en ga vervolgens naar je Ads-dashboard.