Doelgroeptargeting

Bereik mensen waar en wanneer dat het meest relevant is.

Mensen komen naar Twitter om te ontdekken wat er in de wereld gebeurt. Ze kunnen er direct informatie delen en in contact komen met mensen en bedrijven wereldwijd. Met honderden miljoenen gebruikers en meer dan 500 miljoen Tweets per dag is er een voortdurende stroom van gesprekken, waarin mensen het hebben over hun levens, hun behoeften, hun wensen en wat ze aan het doen zijn. Met elke afzonderlijke Tweet wordt een intentie uitgedrukt. Tweets vertellen een verhaal over het leven van consumenten, wat hun interesses zijn, wat ze aan het doen zijn en waarnaar ze op dat moment op zoek zijn.

2,4X

De combinatie van de juiste targeting met aansprekende advertentieformaten is cruciaal om de verkoop te laten stijgen. Twitter Ads-advertenties genereren 2 tot 2,4 keer de gemiddelde verkoop- en penetratiegroei.

Bron: Oracle Datalogix CPG ROI Norms, Twitter vs. the Open Web, feb 2016 (2x gemiddelde verkoopgroei, 2,4x gemiddelde penetratiegroei)

Er zijn patronen te zien rondom menselijk gedrag. Mensen vertellen ons wanneer ze trek hebben. Of wanneer ze een nieuwe levensfase ingaan, bijvoorbeeld als ze kinderen krijgen of een huis kopen. Aan de hand van wie mensen volgen en de Tweets waarmee ze de interactie aangaan, krijg je een goed beeld van hun interesses, zoals een bedrijf of een mode-icoon.

Als adverteerder wil je alleen het juiste segment bereiken, namelijk die mensen die het meest betrokken zijn bij jouw merk en die het meest ontvankelijk zijn voor jouw boodschap. Met targeting op Twitter bereik je de juiste mensen op basis van de interesses die ze zelf hebben aangegeven. Op die manier kun je altijd in contact komen met jouw doelgroep waar en wanneer dat het meest relevant is.

Interacties met content op Twitter hebben dezelfde emotionele waarde als een handgeschreven brief."

Bron: NeuroResearch at Twitter, Neuro-Insight, 2014 (zoals gerapporteerd door Twitter-gebruikers)

Manieren om dit probleem op te lossen

Targeting op leeftijd/geslacht

Bereik mensen op basis van hun leeftijd.

Targeting op @gebruikersnaam

Bereik mensen op basis van de mensen en merken die ze volgen.

Interessetargeting

Bereik mensen op basis van hun interesses.

Aangepaste doelgroepen

Target doelgroepen die worden samengesteld op basis van gegevens over websitebezoekers en/of CRM-data. Je kunt bovendien doelgroepen van geselecteerde online partners importeren.

Tv-targeting

Bouw voort op je algemene tv-strategie en bereik gebruikers die interacties zijn aangegaan met specifieke tv-programma's voor, tijdens of na een uitzending, geselecteerd op netwerk of op genre.

Gebeurtenistargeting

Ontdek, plan en start snel en eenvoudig gebeurtenissen op Twitter. Blader eerst door de gebeurteniskalender op ads.twitter.com/events en ga vervolgens naar je Ads-dashboard.