Perspectief

Zes belangrijke methoden voor meer websiteconversies op Twitter

Websiteconversies zijn belangrijk voor elke online marketingstrategie. Hier zijn zes methodes om succesvolle resultaten te stimuleren.

In de afgelopen maanden hebben we gewerkt aan nieuwe opties voor succes met Twitter Ads voor directe respons adverteerders. We lanceerden op doelstellingen gebaseerde campagnes, met workflows, advertentievormen, analyses en prijzen aangepast aan de behoeftes van adverteerders met specifieke doelstellingen, zoals het stimuleren van websiteconversies. We verbeterden ook onze meetcapaciteiten en we werken samen met DoubleClick om gedetailleerdere rapportage te bieden over campagneprestaties.

Hier volgen zes methodes die we opgedaan hebben bij adverteerders als en . Zij hebben deze nieuwe opties beiden gebruikt om op succesvolle wijze met Twitter Ads websiteverkeer en -conversies te stimuleren.

1 Gebruik de doelstelling voor websiteclicks of conversies.

Als je nu een nieuwe campagne creëert, kun je kiezen uit diverse doelstellingen. Door de doelstelling voor websiteclicks of conversies te kiezen bouw je creatief advertentiemateriaal dat het meest geschikt is voor het stimuleren van hoog conversieverkeer naar je website. Je betaalt alleen op basis van cost per link click (CPLC), dus je krijgt alleen een factuur als gebruikers doorklikken naar je website. Verder zie je in je analysedashboard alleen de rapportage die belangrijk is voor jou, zoals clickstatistieken, conversieratio's en uitgaven.

2 Plaats websitetags op je website om conversies te volgen.

Zonder een duidelijk conversiesignaal weet je niet hoe je je campagne kunt optimaliseren. Met conversietracking voor websites kun je het aantal gebruikers meten dat converteert op je website nadat ze je Uitgelichte Tweets hebben bekeken of er de interactie mee zijn aangegaan. Beginnen is eenvoudig: genereer eerst een of meerdere websitetags in je Twitter Ads-account. Neem de tags dan op in je websitepagina's. Je kunt aangepaste toekenningsvensters instellen, de omzet van je campagnes bekijken, automatisch optimaliseren richting een doelconversie en meer.

Tip: Je websitetags melden niet alleen conversies. Je kunt ook via aangepaste doelgroepcampagnes remarketing toepassen op recente bezoekers van je website. verminderde hun CPA met 63% door middel van aangepaste doelgroepen.

3 Test mobiel en desktop als afzonderlijke campagnes.

Bijna 80% van de gebruikers gebruikt Twitter mobiel. Mobiel gebruik kenmerkt zich door veel korte sessies en impulsief aankoopgedrag. Dat betekent dat conversieratio's op mobiele apparaten verschillen van die op desktop.

Vanwege deze verschillen raden we aan om afzonderlijke campagnes te maken voor mobiel en desktop. Dit helpt je om de nuances in het gedrag van je doelgroep op elk medium te testen en zien. Daarna kun je voor elk medium campagnes naar wens wijzigen, zoals de biedingen of creatieve materialen. Zorg dat mobiel versus desktop je eerste split test is. En onthoud het volgende: een voor mobiel geoptimaliseerde landingspagina is een must.

Tip: je kunt voor zowel mobiel als desktop hetzelfde rijke beeldmateriaal in de Tweet zetten. verdrievoudigde de conversies van leads via Twitter door middel van aparte campagnes op mobiel en desktop met aantrekkelijke rich media.

4 Test zowel afbeelding+link als creatieve materialen voor Website Cards.

Voor campagnes met de doelstelling voor websiteclicks of conversies bieden we twee opties aan voor het creatieve materiaal in je advertentie.

  • Afbeelding+link. Met een afbeelding in de Tweet spring je in het oog bij gebruikers en haal je ze over om op een URL in de tweettekst te klikken.
  • Website Card. Gebruik onze speciaal ontworpen opmaak om een compacte afbeelding te laten zien met een call-to-actionknop.

Voor sommige van de duizenden adverteerders op Twitter werkt de opvallende combinatie van afbeelding+link het best, terwijl voor anderen de duidelijke call-to-action van de Website Card het effectiefst is. Test beide types creatief materiaal en ontdek welke het beste voor jou werkt.

Tip: Ongeacht voor welke creatieve strategie je kiest, is het erg belangrijk om goede tweettekst en afbeeldingsmateriaal te hebben. ontdekte de beste tweettekst door middel van systematische experimenten. Zij stimuleerden via Twitter een conversieratio van 22% in vergelijking met andere marketingkanalen.

5 Test zowel interesse- als keywordtargeting.

Twitter-gebruikers geven hun interesses aan met de accounts die ze volgen en de Tweets die ze plaatsen. Je kunt op basis van deze beide signalen targeten.

  • Gebruik interessetargeting (-targeting in het bijzonder) om gebruikers te bereiken die lijken op de Twitter-accounts die je opgeeft
  • Met keywordtargeting bereik je gebruikers op basis van trefwoorden in hun recente Tweets, in de Tweets waar ze interactie mee zijn aangegaan en in hun zoekopdrachten

Interessetargeting levert misschien de grootste doelgroep op, terwijl keywordtargeting het nauwkeurigst is en het meest geschikt is voor campagnes op basis van realtime gebeurtenissen. Veel Twitter-adverteerders gebruiken beide targetingtypes. Overweeg dus om beide types te testen om te zien welke het beste past bij je merk en je verschillende campagnes.

6 Target websitebezoekers en profielen die lijken op eerdere websiteconverteerders.

Maak doelgroepen met Twitter-gebruikers die je website hebben bezocht of op je website zijn geconverteerd om je interesse- en keywordtargetingcampagnes aan te vullen. Plaats websitetags op je websitepagina's die veel bezoekers en conversies genereren. Het duurt een paar dagen voor de aangepaste doelgroepen van je websitebezoekers en converteerders zijn gecreëerd.

Wanneer je een nieuwe campagne maakt en een aangepaste doelgroep selecteert, kun je het bereik vergroten door vergelijkbare gebruikers targeten. Je kunt ervoor kiezen om dezelfde aangepaste doelgroep uit te sluiten van je doelgroep met websiteconverteerders, nadat je deze hebt uitgebreid. Op deze manier target je alleen gebruikers die vergelijkbaar zijn met je gebruikers die een conversie hebben opgeleverd, zonder dat je deze zelf opnieuw target.

Opmerking van de redactie: het Vine-archief is een tijdcapsule van alle content die van 2013 tot 2017 op vine.co is geplaatst en met de Vine Camera kan nu iedereen korte, doorlopende video's maken en op Twitter plaatsen.