Vragen en antwoorden

Maak gebruik van videotrends op Twitter

We vroegen Ameet Ranadive, vice-president voor Twitters winstgevende producten, naar zijn visie voor video op Twitter. 

Videoadvertenties worden steeds meer gezien als de meest effectieve manier om relevante doelgroepen te bereiken, zeker op dynamische platforms als Twitter. We vroegen Ameet () waar Twitter met video het meest op inzet en wat de belangrijkste zaken zijn die adverteerders moeten weten over de toekomst van de industrie.

Wat zijn de belangrijkste trends in de industrie die video op dit moment beïnvloeden?

: Het mobieltje heeft alles veranderd. Miljoenen mensen dragen nu ongelooflijk geavanceerde computers in hun zak en mobiele verbinding wordt over de hele wereld steeds toegankelijker. Hierdoor worden er op meer apparaten meer video's bekeken dan ooit tevoren. Mobiele videoconsumptie is wereldwijd zelfs met 170% toegenomen sinds 2013.

Mensen verwerken content nu sneller (1,7 seconden op mobiel versus 2,5 seconden op desktop) en ze verwachten relevante content op aanvraag te kunnen zien. Ze willen in verbinding komen met de mensen, plaatsen, evenementen en onderwerpen die ze belangrijk vinden. En als laatste bereikt de live videotrend sinds kort grote hoogten. Dit creëert nieuwe mogelijkheden voor merken als verhalenvertellers.

Mobiele videoconsumptie is wereldwijd zelfs met 170% toegenomen sinds 2013."

Ameet Ranadive, Director of Product, Twitter

Waarom is video zo belangrijk voor Twitter?

: Video spreekt de verbeelding van mensen aan. Het is een rijk medium en Twitter wil graag zeer relevante, via media doorgestuurde content leveren. Klanten vinden het erg leuk om video's op Twitter te ontdekken en te bekijken. We zien dat meer dan de helft van alle geplaatste merkvideo's op Twitter binnen tien seconden hun eerste weergaven hebben.

Het is ook het mediatype dat het snelst groeit. Videoweergaven nemen jaarlijks 220 keer toe, iets dat eigenlijk te gek voor woorden is. Mensen gaan op Twitter ook vaker interactie aan met videocontent. Video's hebben zes keer meer kans om te worden geretweet dan foto's en drie keer meer kans dan GIF's. Dit alles zorgt ervoor dat video erg belangrijk is voor merken omdat ze een toenemend aandeel hebben in de basis van de contentcreatie op Twitter.

We willen graag investeren in deze indrukwekkende groei in consumptie en het delen van content, ook omdat video een logisch onderdeel is van een live omgeving zoals Twitter.

De kans dat een video wordt geretweet, is zes keer groter dan bij foto's en drie keer groter dan bij GIF's."

Ameet Ranadive, Director of Product, Twitter

Er zijn zoveel platforms beschikbaar, wat is er nu zo uniek aan video op Twitter voor merken?

: Het komt neer op twee simpele, maar zeer krachtige dingen.

Twitter is het meest live, dynamische platform dat bestaat. Precies dit 'live' aspect van Twitter stimuleert resultaten. Elke keer dat een merk iets op Twitter plaatst, komt dat bericht terecht in een enorm relevante, verslavende, gebruiksklare omgeving en wordt het herhaald en vaak gedeeld. We hebben veel onderzoek gedaan, dat elke keer weer laat zien dat de emotionele intensiteit op Twitter omhoog schiet en uiteindelijk betere resultaten oplevert voor merken dan online normen. Het werkt gewoon.

Ten tweede vertellen merken ons dat ze onze premium doelgroep erg waarderen. Elke maand bezoeken meer dan 800 miljoen mensen Twitter. Ze zijn beïnvloedbaar, willen nieuwe dingen ontdekken en zijn zeer ontvankelijk voor nieuwe content en ideeën.

We deden samen met Nielsen een onderzoek waarbij we mensen observeerden die content, inclusief merkvideo's, op hun tijdlijn bekeken. Sommigen bekeken een video maar een paar seconden, maar konden later die dag het merk wel correct identificeren. Deze hoge ontvankelijkheid maakt Twitters publiek zo waardevol.

Welke grote productcampagnes creëert Twitter dus op video?

: We doen flinke investeringen in klanten, uitgevers en merken. Allereerst richten we ons op het creëren van pakkende video's en het opbouwen van functionaliteiten voor het aanbevelen van content om de vindbaarheid van onze uitstekende content te verbeteren.

Voor zowel klanten als uitgevers maken we het gemakkelijker om video's te creëren door lengterestricties aan te passen en meer opties te bieden voor het creëren en bewerken van video's.

We creëren meer videomogelijkheden voor merken en we maken het gemakkelijker om video's in campagnes te integreren. Ongeveer twee jaar geleden zijn we gestart met Uitgelichte Video, het delen van video's binnen Tweets.

We hebben dit uitgebouwd met oplossingen zoals pre-roll advertenties. Merken kunnen hiermee afstemmen op content van premium Amplify-partners zoals BuzzFeed, Time en Fox Sports. Ik ben ook erg enthousiast over de betere planning- en targetingopties die we voor merken aan het testen zijn. In een van onze grootste campagnes introduceren we het kopen van bereik en frequentie. Dit maakt het makkelijker voor videokopers om op Twitter op dezelfde manier te kopen en te plannen als op andere platforms.

Een ander doel is om het canvas met formats uit te breiden voor merken om hun verhalen te kunnen vertellen. Vorig jaar hebben we videogesprek en ScratchReels geïntroduceerd, waarbij media een punt van interactie met klanten wordt. We halen direct op Twitter ook meer Periscope-content naar boven. Ik ben erg enthousiast over First View, dat onlangs is toegevoegd. Het is eigenlijk een vernieuwing van Twitters homepage, met nu video als centraal punt. We waren erg verbaasd om de toename in ongelooflijke content te zien die door deze formats op Twitter wordt geïnspireerd.

Maar hoe zit het met de resultaten?

: We weten ook hoe belangrijk het is voor marketeers om te kunnen meten en dus willen we het gemakkelijk maken om te kunnen bewijzen dat videoadvertenties op Twitter werken. We hebben nu volledige integraties met Nielsen DAR en Moat. Ik ben trots op de capaciteit voor merkonderzoek waarmee de merkstatistieken voor en na een campagne eenvoudig gemeten kunnen worden. We willen hiermee doorgaan om de waarde van video op Twitter continu te kunnen bewijzen.

Ik ben ook erg enthousiast over de betere planning- en targetingopties die we voor merken aan het testen zijn. In een van onze grootste campagnes introduceren we het kopen van bereik en frequentie. Dit maakt het makkelijker voor videokopers om op Twitter op dezelfde manier te kopen en te plannen als op andere platforms.

Hoe is de manier waarop gebruikers video's kijken en er interactie mee aangaan veranderd?

: Dat is het leukste deel. We zien dat gebruikers op Twitter altijd en overal video's bekijken. 92% van de videoweergaven op Twitter zijn mobiel, als gebruikers onderweg zijn, geëntertaind willen worden of zin hebben in een gedeelde ervaring.

Neem bijvoorbeeld de uitreiking van de Oscars dit jaar. Ook al stonden de kijkcijfers op een van de laagste niveau's in de afgelopen jaren, er waren wel 44.000 Tweets per minuut toen Leonardo DiCaprio zijn oscar won. Mensen volgden de show op Twitter, bekeken hoogtepunten op video en deelden reacties. Dit consumptiepatroon op Twitter keert dagelijks terug.

Interactie zoals deze vindt ook plaats met merkcontent. T-Mobile deelde een hele grappige advertentie waar de zanger Drake een rol in speelde. Ze deelden de advertentie op Twitter een paar dagen voor deze op tv verscheen door middel van een Uitgelichte Video. Tot op heden kreeg de advertentie meer dan 27.000 Retweets en 42.000 vind-ik-leuks. Het begon misschien met volgers van T-Mobile en fans van Drake, maar de video werd geretweet op de netwerken van invloedrijke mensen. Zo gingen meer mensen aan het gesprek deelnemen dan alleen in de oorspronkelijke, directe groepen. Denk eens aan de verdiende media die zo'n advertentie genereert. Dat is merkambassadeurschap ten voeten uit en dat komt op deze schaal nergens anders voor.

92% van de videoweergaven op Twitter zijn mobiel, als gebruikers onderweg zijn, geëntertaind willen worden of zin hebben in een gedeelde ervaring."

Ameet Ranadive, Director of Product, Twitter

Welke video heb je onlangs ontdekt op Twitter die je leuk vindt?

: Ik vind deze video van leuk, waarin hij het winnende punt maakt — tijdens de extra tijd — in de wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder.

Dit resulteerde in deze Tweet van LeBron James zelf. En terwijl dit gebeurde, konden mensen toekijken en zelfs deelnemen aan dat gesprek op Twitter.

Ik ben gefascineerd door de manier waarop mensen op Twitter interactie aangaan, content delen en zich verzamelen rondom gebeurtenissen in de wereld.