Onderzoek

Hoe merken op Twitter in contact kunnen komen met fans tijdens

Vraag je je af wat je op Twitter wilt delen tijdens de Olympische Spelen? Lees verder voor meer tips en ideeën die zijn gebaseerd op ons onderzoek.

De Zomerspelen van 2016 zijn de allereerste Spelen die in Latijns-Amerika worden gehouden. Met zijn prachtige omgeving en de laatste Spelen voor de internationale supersterren en , hebben merken een unieke mogelijkheid om live in contact te komen met klanten tijdens een van de grootste sportevenementen ter wereld. Het aantal gesprekken op Twitter is toegenomen in de directe aanloop naar de Spelen. Gebruikers zijn klaar voor de openingsceremonie op 5 augustus!

Voor content-goud gaan op Twitter tijdens de Olympische Spelen

Twitter vroeg het marktonderzoeksbureau Research Now om uit te zoeken wat de mensen op Twitter verwachten van merken tijdens de Spelen:

1. Entertainment. Hierbij horen humoristische berichten over wat er gebeurt in Rio, het delen van videomateriaal of het creëren van exclusieve merkcontent.

2. Inspiratie. Deelnemers aan het onderzoek gaven aan een voorkeur te hebben voor content die mensen inspireert om na te denken over of in actie te komen voor kwesties van wereldwijd belang, naast het vieren van de prestaties van afzonderlijke sporters of een nationaal team.

3. Informatie. Help je doelgroep om belangrijke statistieken en resultaten bij te houden. De Spelen duren in totaal 19 dagen, er zijn 207 deelnemende landen, 306 evenementen in 42 sporten, en er komen meer dan 10.000 sporters in actie. Voor fans kan het lastig zijn om alle activiteiten bij te houden, dus help ze daarbij.

Ons onderzoek heeft ook uitgewezen dat fans die de Spelen op Twitter volgen, in meer geïnteresseerd zijn dan wat er op het veld gebeurt. Zoek manieren om fans een kijkje achter de schermen te laten nemen.

Uit ons onderzoek is gebleken dat twee van de drie geënquêteerden het ermee eens zijn dat Twitter unieke insider-toegang biedt tot bepaalde mensen die niet op andere platforms te vinden zijn. 75 procent van de ondervraagden zien Twitter duidelijk als een platform waarop deskundige meningen worden gegeven. Bij andere sociale platforms is dat 62 tot 66 procent. Twitter scoorde ook hoger als platform dat een uniek perspectief biedt en wordt gezien als het actueelste van alle platforms.

Wanneer je de olympische campagne van je merk op Twitter plant, combineer deze inzichten dan met creatief materiaal dat inspeelt op de emotionele band die mensen hebben met de Olympische Spelen. Overweeg om vanaf 5 augustus samen met miljoenen mensen over de hele wereld actief deel te nemen aan de gesprekken op Twitter.

Methodologie

Het onderzoek bestond uit een online enquête, die werd uitgevoerd door Research Now, een vooraanstaand wereldwijd onderzoeksbureau. Het onderzoek werd uitgevoerd op een representatieve groep mensen van 18-49 jaar, waarbij een vaststaand deel Twitter gebruikte en een ander deel niet op Twitter zat. Het werd uitgevoerd in januari 2016 in 24 landen: VS, CA (Noord-Amerika); VK, FR, DE, CH, AT, ES, IT, NL, BE, PL, SE, TR, ZA, VAE, KSA (Europa, Midden-Oosten en Afrika); BR, AR, MX (Latijns-Amerika), AU, JP, ID, IN (Azië en de Pacific).

Deze post werd mede geschreven door Jay Bavishi ().

Meer informatie

Download voor meer informatie de infographic ´Hoe merken op Twitter in contact kunnen komen met fans tijdens #Rio2016´.

Downloaden