Onderzoek

Vijf best practices voor Uitgelichte Video op Twitter

Recent onderzoek laat zien dat Twitter-gebruikers dol zijn op video: ze willen video's bekijken, ontdekken en er de interactie mee aangaan.

Recent onderzoek laat zien dat Twitter-gebruikers dol zijn op video: ze willen video's bekijken, ontdekken en er de interactie mee aangaan. Aangezien 90% van de video's op Twitter op mobiel wordt bekeken, is dit de perfecte manier om consumenten in real time te bereiken, waar ze ook zijn. Uitgelichte Video zet consumenten bovendien tot actie aan: Twitter-gebruikers die een merkvideo te zien krijgen, hebben een 28% hogere koopintentie dan de onlinenorm.*

Samen met Dentsu Aegis Network en Nielsen hebben we onderzocht door welke soorten Uitgelichte Video-content Twitter-gebruikers worden beïnvloed tijdens de verschillende stadia van het aankoopproces. De Twitter-gebruikers die aan dit onderzoek meededen, waren ouder dan 18, met een evenredige verdeling van mannen en vrouwen over demografische en geografische kenmerken. Door uiteenlopende signalen te analyseren, van oogbewegingen tot antwoorden op de vragen, ontdekten we welke kenmerken van Uitgelichte Video's leidden tot een aanzienlijke verschuiving in het gedrag en de houding van Twitter-gebruikers.

1 Zorg voor een menselijke eerste indruk om consumenten binnen te halen.

Je merk een menselijk gezicht geven op Twitter is een bekende best practice. Hiermee wordt de interactie consistent bevorderd. Met Uitgelichte Video's die meteen al aan het begin mensen laten zien (en dan vooral close-ups van gezichten), heb je een 2 keer zo grote kans dat consumenten ervoor kiezen om verder te kijken dan de eerste twee seconden van de video.

Merk spotlight: Reebok laat dit heel goed zien met zijn -campagne, met een Uitgelichte Video waarin ook nog eens de menselijke vorm wordt benadrukt. Het opvallende beeld van drie mensen die op hun handen liepen, trok bijna twee keer zoveel kijkers als normaal.

2 Laat duidelijk zien hoe jouw product waarde toevoegt om de herinnering te vergroten.

Uit het onderzoek bleek dat Uitgelichte Video's die duidelijk lieten zien hoe een product of dienst het leven van een consument kan verbeteren, een impact hadden op het bovenste deel van de sales funnel. Met name een focus op het nut of de impact van het product op het leven van consumenten zorgt voor een 5% grotere bekendheid en een toename van 14% in de affiniteit met het merk.

Merk spotlight: In deze Uitgelichte Video positioneert Microsoft het nut van het product Surface en de waarde van de functionaliteit hiervan voor consumenten, die in verschillende scenario's te zien krijgen hoe ze het product in hun dagelijks leven kunnen integreren. Deze creatieve benadering leverde sterke prestaties op, voor zowel de toename van de bekendheid (2x het gemiddelde) als de herinnering (5% boven het gemiddelde) onder Twitter-gebruikers.

3 Vertel een verhaal om de koopintentie te stimuleren.

Twitter-gebruikers zijn door de wol geverfde consumenten die hoge eisen stellen. Ze willen een verhaal dat boeit. We hebben ontdekt dat Uitgelichte Video's met een duidelijke verhaalboog de resultaten onder in de sales funnel kunnen verbeteren. Dit type content zorgde voor een indrukwekkende stijging van 9% in de koopintentie. Hieruit blijkt dat content rechtstreeks van invloed kan zijn op de verkoop.

Wat betekent dat voor adverteerders? Maak video's met een duidelijk begin, midden en einde. Vertel consumenten een verhaal en bied een oplossing. Dit is over het algemeen de beste manier om een blijvende indruk achter te laten en meer verdiende weergaven te genereren via Retweets.

Merk spotlight: Voor hun -campagne maakte MasterCard Uitgelichte Video's met een "longform" verhaal en een duidelijke verhaalboog. De Grammy Awards-video gaf een kijkje achter de schermen tijdens de VIP-ervaring van vier kaarthouders, een evenement dat een hele dag duurde en uiteindelijk zou culmineren in een grote verrassing. Qua herinnering en intentie om te delen leverde deze content betere resultaten op dan video's die alleen een teaser van de campagneboodschap lieten zien.

4 Bied levendig entertainment om de betrokkenheid te bevorderen.

Twitter-gebruikers willen graag geëntertaind worden. Daarom is Twitter met name ook voor media- en entertainmentmerken een bijzonder effectief platform. Uitgelichte Video's in deze vertical, waaronder ook tv- en filmcommercials van 60 seconden, verhogen de intentie om te delen over het algemeen met wel 15% en zorgen voor een stijging van de spontane interactie (of keuze om te kijken) met 13%. Merken in de meer traditionele categorieën bereikten vergelijkbare resultaten door Uitgelichte Video's te maken met dezelfde evocatieve toon en levendigheid als die van reclamespots in films en op tv.

Merk spotlight: Deze Uitgelichte Video van USA Network voor een nieuwe serie duurt slechts 15 seconden, maar door het spannende beeld en geluid zit de kijker meteen al op het puntje van zijn stoel. Het hoge tempo en het tot de verbeelding sprekende verhaal trekt de aandacht, is onderhoudend en zorgt ervoor dat we meer te weten willen komen. Deze spot zorgde voor een stijging van de conversie-intentie die 3,3 keer groter was dan de norm. De waarschijnlijkheid van aanbeveling was bovendien 2,4 keer hoger dan gemiddeld.

5 Maak gebruik van beïnvloeders om verdiende media te stimuleren.

Video's waarin beroemdheden of beïnvloeders centraal staan, kunnen de merkgezondheid verbeteren. De herinnering kan hiermee stijgen tot 14% boven de benchmark en de intentie om te delen tot 6%. Gebruik visuele en audio-elementen om de merkcontext duidelijk te maken en de relatie tussen de beïnvloeder en het merk te versterken.

Merk spotlight:  gebruikte Uitgelichte Video om Twitter-gebruikers exclusieve beelden te laten zien van de nieuwe voorjaarscollectie en de fotoshoot hiervoor met model Rosie Huntington-Whiteley (). In de video werd een lief verhaal verteld over hoe oprichtster Paige Adams-Geller en Rosie elkaar jaren geleden toevallig ontmoetten. De video gaf een intiem inkijkje in het prille begin van de samenwerking. Tijdens die voorjaarscampagne was Twitter de belangrijkste social media site van waaruit mensen Paige.com bezochten.

Samenvatting

Uitgelichte Video kan een verschuiving teweegbrengen in de houding van consumenten en tot actie aanzetten in de hele sales funnel. Leg in het allereerste begin van een video de nadruk op beelden van mensen of productwaarde om de interactie met Twitter-gebruikers te maximaliseren. Uitgelichte Video's die een duidelijke verhaalboog bieden en gebruikmaken van de kracht van beïnvloeders, kunnen de koopintentie ook bevorderen en ervoor zorgen dat de video vaker wordt gedeeld. Adverteerders in alle verticals kunnen leren van film- en tv-reclames, die in de eerste plaats onderhoudend zijn in plaats van puur verkoopgericht.

Door rekening te houden met deze vijf eenvoudige creatieve elementen kunnen adverteerders ervoor zorgen dat hun Uitgelichte Video-campagnes optimaal aanslaan bij consumenten op Twitter. 

*Nielsen, Video Engagement in Choice Environments, december 2014

Meer informatie

Download de infographic met de vijf best practices voor Uitgelichte Video op Twitter voor meer informatie.

Downloaden