Perspectief

Maak net zoveel impact als een donderslag om mensen in het hier en nu te laten verbinden (deel een)

Tips voor creatief materiaal en content om contacten op te bouwen met je doelgroep, op het moment waarop die daar het meest ontvankelijk voor is.

Dove moedigt ons allemaal aan met , REI nodigt kopers op Black Friday uit tot , en Hamburger Helper deelt een mixtape om over hun merkliefde te evangeliseren. Deze grote merken wenden zich tot Twitter om bewegingen te starten en succesvolle campagnes te creëren.

Wat hebben deze succesvolle campagnes gemeen? Ze geven uiting aan cultuur die sociale bewegingen in vuur en vlam zet, aanzet tot het aangaan van een emotionele verbinding en interactie stimuleert op het moment dat mensen er klaar voor zijn.

In deze tweedelige serie gaan we de belangrijkste campagneonderdelen analyseren, specifiek rondom live-evenementen. Op deze manier kun je je doelgroep bereiken, een overtuigende campagnestrategie creëren en een “donderslagmoment“ inbouwen dat opwindend en interactief is. In dit stuk behandelen we tips voor het plannen van je campagnes. In het tweede deel geven we tips hoe je in drukke tijdlijnen kunt opvallen om zo een echte verbinding met je doelgroep aan te moedigen.

Merken kunnen live-momenten en gesprekken uitbuiten door gebruik te maken van Twitters unieke canvas voor creatieve materialen, waaronder video, GIF's, Vine en Periscope. Zo kunnen ze een interactieve doelgroep bereiken met relevante content op het moment dat klanten het meest ontvankelijk zijn.

Merken kunnen van live-momenten en gesprekken profiteren door gebruik te maken van Twitters unieke canvas voor creatieve materialen, waaronder video, GIF's, Vine en Periscope..."

Nina Mishkin, Content Planning, Twitter

Volg deze vijf basisprincipes voor de planning om het succes van je merk te bevorderen:

1 Breng je momenten in kaart.

Elk live-evenement bestaat uit een serie momenten vóór, tijdens en na het evenement. En de meerderheid van deze 'live' momenten zijn voorspelbaar en kunnen in de planning meegenomen worden. Maak voorafgaand aan een evenement een lijst met alle geplande, voorspelde en verwachte momenten.

2 Plan winnende scenario's.

Beoordeel de lijst met momenten en identificeer welke momenten voor, tijdens en na het evenement geschikt zijn voor je merk en welke momenten je merk zich op authentieke wijze eigen kan maken. De momenten die je uitkiest, moeten geschikt zijn voor je merk en de identiteit naar voren brengen. Dat zijn de momenten waarin je de kans hebt om deel te nemen aan gesprekken en op te vallen in de drukte van een evenement. Zoek naar momenten die je merk zich op authentieke wijze eigen kan maken.

3 Creëer nu content gebaseerd op de lijst met momenten die prioriteit hebben.

Je zou content moeten creëren voor momenten voor, tijdens en na het evenement en voor momenten die volgens jou ook gaan plaatsvinden. Je kunt je content vooraf goed laten keuren, klaar maken voor publicatie en delen zodra de gesprekken rondom het evenement beginnen. Op deze manier maakt geproduceerde content in realtime maar een heel klein deel van je activiteit uit.

4 Sjablonen voor creatief materiaal instellen.

Creëer sjablonen voor zowel vooraf geproduceerde als realtime content. Zo kun je zorgen voor een consequente uitvoering en kun je onverwachte content (zoals reacties van je doelgroep) verbinden met je merk, belangrijke berichten of je waardeproposities. Denk ook aan terugkerende hashtags, visuele aantrekkelijkheid en een algehele esthetische vormgeving die de content samenbindt.

5 Kies targetingparameters.

Creëer targetingparameters gebaseerd op de momenten die je eerder hebt geïdentificeerd om ervoor te zorgen dat je uitstekende content ook relevant is en op grote schaal gezien wordt door de juiste mensen op het juiste moment.

Deze planningprincipes gaan hand in hand met creatieve beslissingen van bovenaf. Pas deze planningprincipes zodanig aan dat je ze kunt inzetten voor je merk en marketingdoelstellingen. Lees dan deel twee in deze serie over creatieve strategieën waarmee je in realtime waardevolle contacten kunt leggen en deze kunt onderhouden.

Opmerking van de redactie: het Vine-archief is een tijdcapsule van alle content die van 2013 tot 2017 op vine.co is geplaatst en met de Vine Camera kan nu iedereen korte, doorlopende video's maken en op Twitter plaatsen.

Meer informatie

Download het productoverzicht 'Merkprincipes voor Merksucces' voor meer informatie.

Downloaden